Tenis

Venus stala Tanasugarn na rep

Maja Giljanović • utorak, 01.07.2008.
Venus stala Tanasugarn na rep
Foto: EPA

Tammy Tanasugarn ipak nije uspjela opasnije priprijetiti jednoj od najvećih igračica na travi u povijesti - Venus Williams je Tajlanđanku, naime, pobijedila po sedmi put u sedam međusobnih susreta i to još jednom u dva seta...

28-godišnja je četverostruka pobjednica Wimbledona (2000., '01., '05., '07.) 31-godišnjakinju koja se po prvi put u 12 uzastopnih posjeta All England Clubu probila u četvrtfinale i postala prva Tajlanđanka u povijesti koja se borila za prolaz među četiri najbolje u Londonu, zaustavila s 6:4, 6:3. Prvi su se put inače sastale još 1998. u Roland Garrosu, a podatak da je Venus protiv Tansaugarn dosad izgubila ukupno 27 gemova odnosno niti pet po meču, trenutno 60. na svijetu je pokušala staviti u drugi plan i pronaći motiv u činjenici da nijednom nisu zaigrale na travi.

Nekadašnji je svjetski broj jedan, međutim, pobjednicu s'Hertogenboscha u tjednu prije Wimbledona (Safina je pala u finalu, a našu Mirjanu Lučić je nadvisila u drugom kolu kvalifikacija) pobijedila nakon sat i 40 minuta igre: prvi je set osvojila nakon 55 minuta igre, a obje su igračice u tom periodu igre s podosta muke igrale na svojim servisima.

Tanasugarn će na koncu pamtiti čak 10 break-šansi od kojih je iskoristila jednu jedinu, dok je naprotiv Williams četiri od osam pretvorila u break. Protivnici je unatoč gotovo 80 (78%) posto prvog servisa dopuštala da igra, ali je Tanasugarn izgleda platila danak u previše susreta u zadnjih petnaestak dana - sedam je pobjeda, naime, nanizala u Nizozemskoj, ovdje u singleu dosad četiri, ali dvaput je na teren izlazila i u paru sa Švedovom i istrošila se primjerice u porazu (2:1) od Raymond/Stosur.

Tanasugarn koja je od 1998. do 2002. i potom još 2004. igrala u osminama finala, svejedno je prezadovoljna nastupom - nastavit će također i napredak na WTA listi k 19. mjestu kojeg je držala još 2002., a Venus je s druge strane učinila svoje u pokušaju da se s mlađom sestrom Serenom još jednom, a poslije polufinala s boljom iz susreta Dementijeve i Petrove, po treći put nađe u finalu najvećeg turnira na svijetu i po prvi je put nakon 2000. (2:0) i 2003. (2:1) pobijedi.

Wimbledon, četvrtfinale:
V. Williams (SAD, 7) - Tanasugarn (Tajland) 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!