Tenis

Nadal rutinski protiv Murrayja

Vedran Babić • srijeda, 02.07.2008.
Nadal rutinski protiv Murrayja
Foto: EPA

Pobjeda u trileru osmine finala protiv Richarda Gasqueta uzela je svoj danak Andyju Murrayju, koji je nastupio u ulozi statista na predstavi vrhunskog tenisa Rafaela Nadala. Marat Safin izborio je prvo polufinale u All England Clubu, dok je meč Arnauda Clementa i Rainera Schuettlera prekinut kod 1:1 u setovima...

Rafael Nadal nastupit će i po treći put u nizu u polufinalu Wimbledona zahvaljujući pobjedi nad Škotom Andyjem Murrayjem 6:3, 6:2, 6:4. Bio je to meč u kojem je drugi tenisač svijeta izgubio nevjerojatnih deset poena na servisu (15%), napravivši svega osam neprisiljenih pogrešaka. Osvojio je i skoro 40 poena više od svog protivnika, koji će se u konačnici ipak morati zadovoljiti s četvrtfinalom najdražeg mu turnira. U polufinalu Nadal će se susresti s boljim iz dvoboja veterana, Arnauda Clementa i Rainera Schuettlera. Prvi set je uzeo Nijemac sa 6:3, te čak poveo s breakom u nastavku. Ipak, Clement se vratio i poravnao susret sa 7:5 prije nego je meč prekinut zbog mraka.

Marat Safin najbolji je rezultat u Wimbledonu ostvario svima nam sretne 2001. godine, kada ga je u četvrtfinalu zaustavio Goran Ivanišević. To je vrijedilo do ove godine. Teško izborenim trijumfom nad Španjolcem Felicianom Lopezom (3:6, 7:5, 7:6 (1), 6:3), Safin je zaslužio polufinale i okršaj s Rogerom Federerom: ''Iznenađen sam što sam još ovdje. To stvarno znači da mogu igrati na ovoj podlozi. Sretan sam i što ću nakon ovog turnira ući u Top 50 ponovno, ali cilj mi je stići do najboljih 20. To mi je novi cilj'', rekao je prezadovoljni Safin, koji je na putu do pobjede protiv 31. nositelja ispalio 18 asova, jedan više od svog protivnika.

Vezane vijesti

Wimbledon, četvrtfinale: Safin (Rusija) – Lopez (Španjolska, 31) 3:6, 7:5, 7:6 (1), 6:3, Clement – Schuettler 3:6, 7:5, prekid, Nadal (Španjolska, 2) – Murray (Velika Britanija, 12) 6:3, 6:2, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!