Nogomet

"Skinut ćemo Dinamo s vrha"

Bernard Jurišić • utorak, 15.07.2008.
"Skinut ćemo Dinamo s vrha"
Foto: Bruno Karadža

Prva zvijezda Hajdukove momčadi, kako je Nikolu Kalinića predstavio klupski glasnogovornik Davor Pavić, jedini je Hajdukovac koji je osjetio travnjak Europskog prvenstva u Austriji i Švicarskoj. Sad ga čekaju neki novi izazovi...

Hajdukov glasnogovornik Davor Pavić predstavio je Nikolu Kalinića kao "prvu zvijezdu momčadi". "Ne osjećam se kao prva zvijezda kluba. Svi smo kao jedan, jedan bez drugog ne možemo."

U četvrtak vas čeka prvi europski korak, malteška Birkirkara.
"Iskreno nikad nisam čuo za taj klub, ali nikoga se ne smije podcjenjivati. Moramo dati sve od sebe da ih u prvoj utakmici pobijedimo sa što većom razlikom i ne primimo gol. Nismo ih još gledali, ali ovih dana vjerojatno hoćemo. Bit ćemo spremni."

Što očekujete od nove sezone?
"Važno mi je da budem zdrav i da svi igramo dobro. Tako će doći i moja kvaliteta do izražaja."

Kakav tip napadača preferirate uz sebe, brzanca poput Rukavine ili Bušića, koji je sličniji vašim karakteristikama?
"Meni je svejedno, dobro se snalazim s oba tipa suigrača. Rukavina? Nedostajat će nam, naravno, takav bi igrač nedostajao bilo kojoj momčadi. Želim mu sreću u novom klubu i da bude što bolji."

Kako biste usporedili ovogodišnju momčad Hajduka s onom iz prošle sezone?
"Prošle sezone je bilo dosta igrača koji su bili ozlijeđeni i malo igrali, pa mislim da bi ove sezone trebalo biti bolje. Protiv Napolija smo bili malo umorni od priprema i mislim da možemo još bolje od toga."

Prošle godine Kalinić je kao gotovo nepoznati klinac najavio 15 prvenstvenih pogodaka i premašio tu brojku. Koliko može najaviti za sljedeću sezonu?
"Prošle godine sam rekao 15, pa sam zabio 17 prvenstvenih, 26 ukupno. Ove godine se nadam da ću zabiti više od toga. Prošle godine nisam zabio gol u Europi i nadam se da će se to promijeniti već protiv Birkirkare. Zlatko Vujović mi puno pomaže, govori mi kako da se krećem, šutiram, mislim da ću biti još bolji nakon rada s njim."

Zanimalo nas je i hoće li se Hajdukovi navijači "tresti" do 31. kolovoza s pitanjem 'odlazi li Kalinić'? "Ne znam, sve je otvoreno, vidjet ćemo." U tom je trenutku glasnogovornik kluba prisnažio: "Stav kluba zasad je jasan - Kalinić nije na prodaju."

Neminovna je uspredba s najvećim konkurentom, koji je dominirao u prošlih nekoliko sezona domaćim natjecanjima. "Mislim da je Dinamo dosta izgubio odlaskom Modrića i Vukojevića, a mi smo se pojačali. Mislim da ove godine možemo zaprijetiti Dinamu i skinuti ga s vrha."

Reprezentativno iskustvo je bilo dojmljivo. "Reprezentacija je bila odlično iskustvo, odlično mi je bilo s tim sjajnim igračima i nadam se da ću i dalje biti u reprezentaciji. Taj nastup na Euru mi je svakako veliki motiv za nastavak karijere."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!