Nogomet

Hajduk pobijedio Napoli

Bernard Jurišić • petak, 11.07.2008.
Hajduk pobijedio Napoli
Foto: Bruno Karadža

Napoli se priključio dugačkoj listi inozemnih klubova koji su doživjeli poraz u Poljudu u prijateljskoj utakmici. Pred 15.000 gledatelja i u lijepoj atmosferi Hajduk je slavio pogotkom Siniše Linića...

Hajduk - Napoli 1:0

Split, gradski stadion u Poljudu, 15.000 gledatelja.
Suci: Edi Šunjić, Gabrilo, Ivanković (svi Hrvatska).

HAJDUK: Subašić - Živković, Pandža (od 82. J.Buljat), Rubil, Strinić - Andrić, Linić, Gabrić (od 78. Oremuš), Ibričić (od 83. Bartolović) - Bušić (od 58. Tičinović), Kalinić. Trener: Goran Vučević

NAPOLI: Iezzo (od 62. Gianello) - Cannavaro, Santacroce, Contini (od 46. Rinaudo) - Blasi (od 62. Pazienza), Gargano (od 62. Montervino), Grava (od 46. Savini), Maggio (od 62. Amodio), Hamšik (od 62. Dalla Bona) - De Zerbi (od 46. Bogliacino), Denis (od 62. Joao Batista). Trener: Edoardo Reja

Strijelci: 1:0-Linić (29.)

Hajduk je protiv Napolija u generalnoj probi uoči početka prvenstva odigrao dobru, čvrstu utakmicu i na kraju zasluženo slavio s 1:0. Utakmica zapravo i nije odavala dojam da je riječ o prijateljskom susretu, jer se igralo čvrsto i na rezultat. Gosti iz Italije djelovali su prilično nervozno i susret završili s četvoricom igrača sa žutim kartonom.

Jedini pogodak pao je u 29. minuti, a ni jedna momčad nije imala previše pravih prigoda za nove pogotke. Odličan debi imala su obojica novaka u bijelom dresu. Vratar Subašić obranio je jedanaesterac Hamšiku, a Ibričić je bio vrlo zapažen i razigravao svoju momčad, zbog čega je na kraju nagrađen velikim pljeskom prigodom izlaska.

Tijek utakmice:

90. - Prigoda utakmice za Napoli. Ubačaj s lijevog boka na 10 metara sam je dočekao Joao Batista, ali umjesto da mirno plasira loptu u Hajdukovu mrežu, poslao ju je volejem preko grede.

82. - Uz veliki pljesak s tribina travnjak je napustio Senijad Ibričić. Vrlo dobru predstavu je pružio u svom debiju pred splitskim navijačima, puno trčao i radio i odmah zaradio simpatije probirljivih splitskih tribina.

77. - Nakon kornera opet prijeti Linić, no vratar Gianello odbija loptu iz bližeg kuta u još jedan korner.

76. - Odlična akcija Hajduka, Ibričić za Linića, ovaj ubacuje Kaliniću koji se prekrasnom priuetom oslobađa na udarac sa 5 metara, ali njegov udarac u zadnji tren netko iz talijanske obrane odbija u korner.

72. - Dalla Bona je u kaznenom prostoru između dvojice Hajdukovih stopera, no ne uspijeva uputiti udarac u okvir vrata, lopta odlazi pored gola.

65. - Cijeli stadion je ustao na noge i dugotrajnim pljeskom pozdravio Torcidinu počast nedavno preminuloj vukovarskoj majci Kati Šoljić.

62. - Trener Napolija izveo je pravu "hokejašku" izmjenu, promijenivši odjednom čak šestoricu igrača. U Hajduku je zasad ušao samo Tičinović umjesto Bušića.

60. - Zaoštrila se igra, počele su frcati iskre, a posebno su "zapaljivi" gosti koji očito na bilo koji način žele izbjeći poraz. Sakupilu su Napolitanci već četiri žuta kartona u nastavku.

55. - Na korner Napolija ostao je usamljen Maggio na pet metara, no srećom po "bile" - loše je ciljao i lopta je otišla pored lijeve vratnice.

53. - Duga lopta još je jednom izigrala Hajdukovu obranu, Hamšik je za trenutak izašao sam pred Subašića, no Živković i Pandža ga sustižu i blokiraju udarac. Gargano je tražio novi jedanaesterac, a dobio - žuti karton.

49. - Nervoza igrača Napolija osjeća se u zraku, Hamšik je zbog prigovora zaradio prvi žuti karton na utakmici.

46. - Počelo je drugo poluvrijeme, Napoli je ušao s tri nova igrača, Hajduk zasad bez promjena.

45. - Završeno je poluvrijeme, Hajduk protiv Napolija na odmor nosi prednost od 1:0.

44. - Živković je dobio obrambeni dvoboj s Denisom, no umjesto da odbije loptu pokušao je izgurati Argentinca i u naguravanju pao, Denis spremio loptu u mrežu, ali sudac je označio prekršaj napadača Napolija.

38. - Kazneni udarac izvodi Slovak Hamšik, no njegov udarac u donji lijevi kut vratar Subašić odbija!

38. - Jedanaesterac za Napoli. Dugom loptom kroz sredinu izigrana je Hajdukova obrana, Rubil u pokušaju spašavanja odbija loptu, ali i ruši Denisa, a sudac svira kazneni udarac.

37. - Tribine su "na zub" uzele Napolijevog lijevog braniča Continija, koji se prije desetak minuta izležavao na travnjaku tražeći nepostojeći prekršaj. Žestoki zvižduci prate svaki njegov dodir s loptom.

33. - De Zerbi pokušava s 25 metara iznenaditi istrčalog Subašića, no njegov udarac nije precizan.

29. - Hajduk vodi 1:0! Akcija je počela od Kalinića, Gabrić prolazi kroz sredinu i daje Ibričiću, njegov udarac netko blokira, a lopta idealno sjeda Liniću koji sa 18 metara pogađa suprotni kut Iezza za 1:0.

27. - Linić puca sa 20 metara, lopta se odbija od nekoga na putu i na sreću već prevarenog Iezza završava u korneru.

21. - U prvih 20 minuta Ibričić izgleda vrlo dobro, nudi se, traži i dobiva loptu, inicira akcije Hajduka i čini se da će zaista biti veliko pojačanje za vezni red splitske momčadi. Radijus kretanja mu je jako velik između oba kaznena prostora.

20. - Slobodan udarac za Hajduk na 25 metara, Ibričić pogađa "živi zid".

16. - Munjevitu kontru gostiju nakon loše izvedenog slobodnog udarca Andrića zaustavio je Rubil.

14. - Prvi udarac Hajduka prema vratima Napolitanaca fijuknuo je pored lijeve vratnice. Rubil je ubacio s desnog boka, a Andrić potegao sa 16 metara desnom nogom.

12. - Prekrasna atmosfera na Poljudu, ali sad već i 15.000 gledatelja još nije vidjelo uzbuđenja na travnjaku. Vidi se da su noge još uvijek teške na obje strane.

5. - De Zerbi je opasno potegnuo s 20 metara, Subašić je odbio loptu ispod grede u korner. Nakon kornera Santacroce radi prekršaj u napadu pri skoku.

3. - Andrić je na centru izgubio jednu loptu od Denisa, sijevnula je munjevita kontra Napolija koju je zaustavio koncentrirani Strinić.

1. - počeo je susret, Hajdukovi navijači pljeskom su nagradili Hajdukove igrače, a posebno novake - Subašića i Ibričića.

0. - Hajduk i Napoli na poljudske tribine privukli su više od 10.000 gledatelja, a tribine se još uvijek pune. S Hajdukove strane u momčadi nema ni najavljenog Marijana Buljata, uz Jerteca, Rossa i Tudora za koje se znalo da će propustiti ovaj susret. Goran Slavkovski nije u momčadi, nego utakmicu gleda iz lože.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.02.2013. u 00:23
    svaka im čast
    Obrisan korisnik