Nogomet

"Jedva čekam pun Poljud"

Bernard Jurišić • srijeda, 09.07.2008.
"Jedva čekam pun Poljud"
Foto: Bruno Karadža

Giovanni Rosso i Senijad Ibričić danas su predstavljeni javnosti kao novi igrači Hajduka. Dva najzvučnija imena ovogodišnjeg prijelaznog roka najavljuju dobru sezonu u bijelom dresu...

Iako je Senijad Ibričić najznačajnije i najskuplje Hajdukovo ovoljetno pojačanje, prava zvijezda dana na medijskom predstavljanju bio je - Giovanni Rosso. 36-godišnji Splićanin po prvi je put u svojoj karijeri obukao dres kluba kojeg nosi u srcu i nije niti pokušavao skriti zadovoljstvo i veselje zbog toga.

"Ovo mi je najveći motiv. Moraš se dokazati svoje gradu, svojim prijateljima i materi i ocu. Najgore je kad se doma moraš dokazati. Drago mi je što sam tu i imam ogromnu želju i motivaciju. Samo želja neće biti dovoljna, trebat će i rada i kolektiva i sreće i motivacije. I volje, a nje, Bogu hvala, imam dovoljno."

Rosso u četvrtak putuje u Izrael riješiti sve papire i poslove koje ima s Maccabijem iz Haife i neće ga biti u petak na "generalci" protiv Napolija. Treninzima će se priključiti u nedjelju ili ponedjeljak, a čeka ga i dodatna porcija rada da dohvati razinu na kojoj su njegovi suigrači koji su prošli pripreme. "Predsjednik mog bišeg kluba će doći na moju službenu premijeru u Hajdukovom dresu".

"Atmosfera u Hajduku je odlična i sredina je konačno zdrava. Bio sam ovdje privatno i prošle godine i mogu reći da se nisam osjećao ugodno. Danas je to druga priča, puno je kvalitetnih igrača, neke već znam, a igrao sam s Tudorom, Živkovićem i Andrićem."

Rossu su podršku na predstavljanju pružili i predstavnici Torcide, čiji je i on član bio u vrijeme dok nije zaplovio u vode nogometnog profesionalizma. Nema nikakve dvojbe da je Torcida nakon Vladimira Balića dobila novog ljubimca. Osim na terenu, od Rossa se očekuje da bude vođa i u svlačionici, pa i izvan nje.

"Treba biti gospodin i na terenu i izvan njega. Ne želim se ja nametati kao nekakav vođa, Hajduk ima kapetana, ali ću pomoći koliko god budem mogao. Hajduk je najveći hrvatski klub i mora ići na osvajanje trofeja bez obzira tko u njemu igrao."

Na pitanje može li ovaj novi Hajduk protiv dosad dominantnog Dinama, Rosso kaže: "Dinamo je veliki klub i ima velike igrače, ali mi s njima igramo samo tri puta. Bodove treba skupljati protiv drugih klubova i na njih se koncentrirati. Lako ćemo mi za Dinamo, utakmice protiv njih su najlakše."

Senijad Ibričić strpljivo je odslušao "rešetanje" svog novog suigrača, a nakon toga je i on ponudio sliku zadovoljnog čovjeka. "Kad sam saznao za interes Hajduka i čuo za komplimente trenera Vučevića, napravio sam pritisak prema Zagrebu da me puste. Želio sam korak naprijed u karijeri i presretan sam što sam došao u Split."

Ibričić je iz blizine mogao "snimati" najvećeg Hajdukovog konkurenta Dinama. "Mislim da se Hajduk dosta pojačao, a da je Dinamo slabiji nego prošle sezone. Smatram da smo spremni zaborbu s Dinamom za naslov prvaka."

Reprezentativca BiH čeka Hajdukova "desetka", koju su nosila neka velika imena. "Svjestan sam što me čeka u Hajduku, da nisam spreman za to ne bih ni dolazio. U Zagrebu sam igrao pred 1.000-2.000 navijača, u Hajduku me čeka i deset puta više i jedva čekam istrčati na pun Poljud. Jedva čekam petak i Napoli, možda nisam u kombinaciji za prvi sastav, ali ću zamoliti trenera da me postavi barem nekoliko minuta, da osjetim tu atmosferu."

"Ibro" je u Hajduku već bio na probi prije četiri godine, no nije prošao. "Nisam zamjerio ništa ni Hajduku, ni Kataliniću. Možda ni ja tada nisam bio spreman za Hajduk, ali na kraju nije loše ispalo. Dokazao sam se u Zagrebu i na velika se vrata vratio u Split."

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!