Ostali sportovi

"Ima prostora za poboljšanje"

Ivana Strahija • subota, 09.08.2008.
"Ima prostora za poboljšanje"
Foto: Ivana Strahija

Prvi hrvatski gimnastičar na Olimpijskim igrama izborio je ulazak u finale, i to, kako sam kaže nesavršeno izvedenom vježbom. U osam dana do finala pokušat će svoju vježbu na konju dovesti do savršenstva.

"Prva mi je današnja vježba bila super, no vjerovali ili ne, malo lošije nego na treningu. 15.475 je dovoljno za kvalifikacije, ali znam da mogu još i bolje, a to ću i pokazati", obećao je Fićo, kako ga sugrađani u Čakovcu od milja zovu, u intervjuu za HRT.

A naš je mladi gimnastičar i objasnio koji su to aspekti bili lošiji: "Radi se tek o sitnicama, poput recimo ulaska u škare, koje sam napravio loše i tu sigurno izgubio tri do pet desetinki. Od danas do 12. kolovoza jedini će mi cilj biti usavršiti vježbu na konju i odraditi finale kako treba."

Sudac na Olimpijskim igrama i Filipov trener Mario Vukoja kazao je što će trebati za medalju: "Sudio sam na borilištu direktno preko puta Filipa na konju, i vidio sam cijelu njegovu vježbu. On je sam svjestan greškica, zbog kojih bi izgubio medalju. Mislim da će 15.800 i više donijeti jedno od odličja, i to je ono čemu valja težiti."

Filipov trener Igor Križimski unatrag nekoliko dana odradio je velik posao, ponajviše smirujući Udea, koji se borio s velikom tremom: "Filip je bio užasno nervozan, već dugo nije imao takvu tremu. Na sreću, sad smo se toga riješili, i bit će mnogo lakše u finalu."

Parter nije prošao baš dobro, a vježba je bila daleko od onog što znamo da Ude može. Nesigurnost u doskocima, preniski skokovi, sve je to doprinijelo konačnom 41. mjestu. Ipak, ne treba biti žalostan, jer je cilj ostvaren: ulazak u finale na jednoj od sprava, i to Filipovoj "paradnoj" disciplini konju s hvataljkama, već je ogroman uspjeh za hrvatsku gimnastiku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!