Ostali sportovi

Prva bez Ivana

Ivana Strahija • ponedjeljak, 11.08.2008.
Prva bez Ivana
Foto: Axel Heimken

Sutra će u 3 sata ujutro po hrvatskom, odnosno 9 ujutro po pekinškom vremenu naši rukometni reprezentativci odigrati s Brazilom, ekipom koja u meki rukometa, Europi, predstavlja apsolutnog autsajdera i već je predodređena za ispadanje.

Francuzi su u prvom kolu pregazili Brazilce, i time prvaku Amerike pokazali gdje mu je mjesto. Premda su razdoblja nešto opuštenije igre Francuza dopustila Brazilcima da se malo razmašu, pa je tako i Ertel uspio ubaciti pet lopti u francusku mrežu, tijekom cijelog susreta bilo je jasno tko će pobijediti.

Najveći je adut momčadi iz Brazila svakako trener Jordi Ribera, inače trener respektabilnog španjolskog Ademar Leona. On svoje igrače nastoji podučiti vrhunskom rukometu, pa je tako u posljednje vrijeme, a posebno prilivom većih sredstava u taj sport, vidljivo poboljšanje igre brazilskog nacionalnog tima. Inače bi prvi "golgeter" ekipe trebao biti Bruno Souza, a stručnjaci ističu i vratara Maika Dos Santosa kao kvalitetno rješenje na vratima.

Vezane vijesti

Naš izbornik Lino Červar ipak je upozorio kako Brazilce ne valja uzeti olako: "Brazilci su, koliko sam imao prilike vidjeti, jako disciplinirana ekipa, mislim da su svakako ponajbolji od momčadi van Europe. Trebat ćemo pripaziti na njihove krilne igrače, prvenstveno Tupana i Helinha, i mislim da nam neće biti lako, pogotovo jer nemamo Balića na svojoj strani."

Ozljeda Ivana Balića svakako je hendikep za Hrvate. Domagoj Duvnjak se u teškoj utakmici protiv Španjolaca uistinu iskazao, čak postigao pogodak koji je donio pobjedu, no samo je jedan rukometni genijalac, čije mjesto u stvari nitko nikad neće moći ispuniti. Stoga će naša momčad morati potražiti druga rješenja, a najvažnije će biti da igraju kao jedan, i pozitivno se zainate prema suparnicima.

Dobro je što će prvi susret bez Balića biti upravo protiv Brazila, jer nam ostavlja dovoljno mjesta za isprobavanje taktika, možda i pokoje iznenađenje, a bit će to i savršena prilika za daljnje uigravanje obrane 5-1. Ne treba zaboraviti kako je Pero Metličić protiv Španjolske ponovno pokazao sav svoj rukometni talent i iskustvo, kako je Igor Vori bio standardno odličan i kako Blaženko Lacković opet "leti". Bit će teško, to svakako, ali mjesta za optimizam ima i više no dovoljno.

Olimpijski rukometni turnir, Grupa A, 2. kolo, 12. kolovoza, 3 sata (HR): Hrvatska - Brazil

Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Brazil14:33Hrvatska
Kina19:33Francuska
Španjolska30:29Poljska
1Francuska 5148:115+339
2Poljska 5147:128+197
3Hrvatska 5140:115+256
4Španjolska 5152:145+76
5Brazil 5129:153-242
6Kina 5104:164-600

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!