Ostali sportovi

Slovačka najbolja u slalomu

Tea Lokas • petak, 15.08.2008.
Slovačka najbolja u slalomu
Foto: EPA

Iznova dominacija slovačkih kajakaša i kanuista na Olimpijskim igrama u Pekingu. Nakon što je Martikan nakon 12 godina osvojio zlatnu medalju u kanuu jednosjedu, njegovi sunarodnjaci ponovno su se u dvije discipline okitili zlatnim odličjima u slalomu na divljim vodama...

Slovačka braća blizanci, Peter i Pavol Hochschorner ukupni su pobjednici slaloma na divljim vodama u disciplini C2. Slovaci su svoju dominaciju u ovom sportu potvrdili trećim zlatom na trećim uzastopnim Igrama, slavivši nad češkim kanuistima Volfom i Štepanekom uz dvije sekunde prednosti. Hochschorneri su nakon polufinalne vožnje zauzimali drugo mjesto te u današnjoj finalnoj potvrdili istu poziciju, a to ih je dovelo ponovno do zlatnog odličja.

Da Slovaci nisu kraljevi samo u muškoj kategoriji dokazala je Elena Kaliska, pobjednica K1 finala na divljim vodama. Elena je najviše postolje zaslužila prednošću od čak 14.30 sekundi nad drugoplasiranom Australkom Jacqueline Lawrence i bez kaznenog vremena u obje vožnje. Broncu je osvojila Austrijanka Violetta Oblinger Peters, gotovo pet sekundi ispred Japanke Takeshite koja se morala zadovoljiti četvrtim mjestom.

Slalom na divljim vodama, C2, finale:
1. Slovačka (Hochschorner/Hochschorner) 190.82
2. Češka (Volf/Štepanek) 192.89
3. Rusija (Kuznetsov/Larionov) 197.37

Slalom na divljim vodama, žene, K1, finale:
1. Elena Kaliska (Slovačka) 192.64
2. Jacqueline Lawrence (Australija) 206.94
3. Violetta Oblinger Peters (Austrija) 214.77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!