Košarka

Novi "bijeg" iz NBA u Europu

Bernard Jurišić • subota, 16.08.2008.
Novi "bijeg" iz NBA u Europu

Migracija iz NBA u Europu se nastavlja. Praktično cijelu momčad koja ovih ljetnih mjeseci NBA parkete odlučila zamijeniti sve bogatijim europskim, upotpunio je i dosadašnji branič New Orleansa Janero Pargo...

Pričuvni branič New Orleans Hornetsa Janero Pargo novo je ime na listi košarkaša koji su ovog ljeta iz NBA lige stigli u Europu. 28-godišnji razigravač nova je akvizicija moskovskog Dinama, koji će mu za jednogodišnji ugovor isplatiti 2,5 milijuna eura. Pargo se tako priključio Slovencu Boštajnu Nachbaru, koji je prije dva mjeseca dres New Jersey Netsa zamijenio Dinamovim.

Pargo je prošle sezone bio prva alternacija za najboljeg razigravača NBA lige Chrisa Paula, a u karijeri je prije New Orleansa igrao za LA Lakerse, Toronto Raptorse i Chicago Bullse. Ugovor s Hornetsima mu je istekao, dobio je ponudu da produži ugovor, ali ju je odbio, jer je smatrao da zaslužuje više novca. Ponude na njegovu adresu poslali su San Antonio Spursi i Atlanta Hawksi, no ni jedna se nije mogla mjeriti s ruskom.

Pargo je već deseti igrač koji je ovog ljeta iz NBA lige prešao u neki od europskih klubova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!