Ostali sportovi

Delfino i Ginobili za polufinale

Sanja Čalić • srijeda, 20.08.2008.
Delfino i Ginobili za polufinale
Foto: EPA

U iznimno izjednačenom susretu Argentinci su ubacivši 14 trica ipak uspjeli izboriti plasman u polufinale, iako su i Grci u posljednjim sekundama dvoboja imali izglednu priliku za slavlje...

Prvu dionicu sraza Argentine i Grčke obilježile su izmjene u minimalnom vodstvu, a najveću su prednost, od plus četiri poena, uspjeli stvoriti Grci. Argentinci su pak rezultatski egal održavali sjajno šutirajući trice, a od njihove četiri u prvih deset minuta tri su bile djelo izvrsnog Ginobilija.

Niti druga četvrtina nije donijela ništa novog u odnosu snaga na parketu. Argentinci su uz uspješan šut za tri poena, do poluvremena prikupili i pet blokada, dok su Grci u svojim redovima imali vrlo efikasnog Tsartsarisa koji je do odlaska na odmor (30:49) imao stopostotan učinak iz igre (5/5), a mnogo su posla u skakačkom dijelu uspješno obavljali Fotsis i Diamantidis.

Izjednačena i ravnopravna borba u kojoj niti jedna momčad nije uspijevala napraviti osjetniju razliku nastavljena je i u drugom dijelu, a Argentinci su u završnu dionicu ušli s minimalnom prednošću od pola koša, no svoju je veliku rolu tricom na kraju treće četvrtine nagovijestio Delfino. Upravo je njemu u potpunosti pripala posljednja dionica u kojoj je do 37. minute bio jedini argentinski strijelac s velikom serijom od 18 uzastopnih poena.

Argentinci su imali u završnoj dionici i plus sedam, no Grci su se čitavo vrijeme držali u igri, ali Delfinu se potom priključio i Ginobili te su njih dvojica kreirala ključnu prednost Argentine. U posljednjim sekundama dvoboja Grci su pri rezultatu 80:78 imali priliku za slavlje, no Spanoulis je promašio tricu, što je Argentini donijelo tešku pobjedu i polufinalni sraz s Dream Teamom.

Najučinkovitiji u argentinskim redovima bili su Ginobili s 24 poena i Delfino s 23, ali i pet skokova, dok se u grčkog predvodnika prometnuo Fotsis s ostvarenim double – double učinkom (17 poena, deset skokova).

Završnica

  • Rezultati
  • Ljestvica

četvrtfinale

Španjolska72:59Hrvatska
Litva94:68Kina
SAD116:85Australija
Argentina80:78Grčka
1SAD 30+62
2Španjolska 21+7
3Argentina 21-6
4Litva 12+9
5Grčka 01-2
6Hrvatska 01-13
7Kina 01-26
8Australija 01-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!