Nogomet

"Šahtar nije jači od nas"

Vedran Attias • ponedjeljak, 25.08.2008.
"Šahtar nije jači od nas"
Foto: Davor Sajko

U Maksimiru se osjeća atmosfera velike utakmice. Televizijske kamera, brojni novinari i drukčija pitanja od uobičajenih "kako igrati protiv momčadi koja u Maksimiru nema što izgubiti" otkrivaju kako Modri u srijedu imaju priliku dokopati se Lige prvaka...

Bišćan in, Tadić out

Kapetan Dinama Igor Bišćan sigurno će nastupiti u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka. S druge strane, Josip Tadić ima natečen zglob i mora mirovati oko deset dana pa tako neće biti u konkurenciji za istu utakmicu. Etto je propustio nekoliko zadnjih treninga i dosta je upitan za srijedu, a hoće li Butina stati na vrata - vjerojatno ćemo saznati tek dan prije utakmice.

Dva dana prije utakmice, pred novinare je sjeo pouzdani vezni igrač Dinama Ivica Vrdoljak: "U srijedu naš čeka novih 90 minuta. Glavni cilj je ne primiti gol i pokušati nadoknaditi minus." Naravno, bit će vrlo teško: "Svatko će morati odigrati na najvišoj razini i dati svoj maksimum. Drugi dio smo u Donjecku izašli s dva cilja - ne primiti i zabiti. Jedan smo ostvarili, a nadamo se kako doma možemo oba."

Tko ga je najviše impresionirao kod Šahtara: "Mene su se najviše dojmili Jadson i Fernandinho, a Brandao je zaista neugodan napadač. Ostavili su dobar dojam kao jaki individualci, ali mislim da ima prostora za nas." Gdje Vrdoljak vidi šansu Dinama: "Mislim da kod njihovih stopera ima mjesta za naše napadače. Sigurno ćemo stvoriti prilike i ako ih zabijemo možemo do Lige prvaka."

U Donjecku je bio jedan od rijetkih igrača koji su zadovoljili. Vrlo se dobro nosio u duelima: "Mislim da fizički nisu niti spremniji niti jači od nas i tu vidim našu priliku." Šahtar u prvenstvu igra neočekivano loše i nikako ne mogu povezati pobjede: "Imali su par kikseva u prvenstvu i sigurno im je malo palo samopouzdanje, ali Liga prvaka je nešto posebno i sigurno se neće opustiti."

Vrdoljak se nada podršci s tribina koja će Modrima itekako dobro doći: "Očekujem pune tribine i pozvao bih što više gledatelja da nas dođe podržati u pokušaju ulaska u Ligu prvaka. Publika će biti naš 12. igrač." Po njegovom mišljenju, je li Šahtar bolji od Dinama: "Mogu reći da smo tu negdje iako je rezultat u prvoj utakmici mogao biti i bolji, ali i gori. Ako igramo u pravom svijetlu - mislim da nisu bolji od nas."

Morales pozvan u reprezentaciju

Ofenzivni vezni igrač Dinama Pedro Morales dobio je poziv za čileansku reprezentaciju. Morales 2. rujna odlazi iz Zagreba kako bi se priključio svojoj reprezentaciji. Čile 7. rujna igra protiv Brazila, a samo tri dana kasnije protiv Kolumbije.

Dinamo u Europi, pogotovo u Maksimiru, ima prilično loše rezultate - Hazar, Werder, Ajax, Basel, HSV, Linfield sve utakmice bez pobjede: "Nismo imali rezultatske sreće - recimo protiv Basela. Bio bih puno sretniji da u srijedu ne odigramo dobro, a dobimo 2 ili 3:0. Radije tako nego kao protiv Basela kad smo mogli zabiti nekoliko golova i uvjerljivo slaviti, a završilo je 0:0."

Kapetan Šahtara Darijo Srna ne ostavlja previše šansi Dinamu: "Sigurno da nas to motivira, no oni imaju dobar rezultat i imaju se pravo hrabriti. Mi imamo svoju viziju i vjerujemo u pothvat." Kako bi izgledao idealni rasplet utakmice po željama zadnjeg veznog Modrih: "Dosta toga ovisi o početku utakmice. Sigurno bi bilo odlično recimo na odmor otići s 1:0, ali kažem - najbitnije je ne primiti pogodak jer je takvoj ekipi kao Šahtar dosta teško zabiti četiri gola. Cilj je 2:0 pa kroz produžetke proći dalje."

Dan nakon Dinama, Hajduk i Slaven Belupo igraju svoje europske utakmice. Kako Vrdoljak vidi šanse naših ostalih klubova: "Hajduk je odigrao čvrsto u La Coruni iako nisu baš igrali prema naprijed. Sigurno je kako pred punim Poljudom imaju šanse. Što se tiče Slavena, ostavili su dobar dojam u Grčkoj i njima dajem dosta solidne šanse za prolaz."

Karte za utakmicu sa Šahtarom se od ponedjeljka mogu kupiti po sljedećim cijenama: zapad 150 kuna, istok 80 kuna i svejer 50 kuna. Ovisno o prodaji u Dinamu ostavljaju mogućnost puštanja u prodaju karata za sjever gore i zapad gore. Što se tiče gostiju, najavljeno je oko 150 njihovih navijača kao i, kako je glasnogovornik Ado Kožul naglasio, točno 30 novinara i fotoreportera.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!