Košarka

Gasol na odmoru, Aito podnio ostavku

Branimir Korać • utorak, 26.08.2008.
Gasol na odmoru, Aito podnio ostavku
Foto: EPA

Španjolska košarkaška reprezentacija u Pekingu se okitila srebrom te dugo držala favorizirane Amerikance u neizvjesnosti. Bili su jaki, no čini se kako će na Eurobasketu u Poljskoj biti značajno oslabljeni...

Prvi koji je stavio nastup na Eurobasketu u Poljskoj pod znak pitanja je njihov glavni igrač Pau Gasol. Gasol je najavio odmor te kako u Poljskoj neće biti u reprezentativnom kadru. Nakon što je bio u kadru posljednja tri ljeta na velikim natjecanjima, zbog naporne NBA sezone odmor mu je prijeko potreban, a uzet će ga tijekom Eurobasketa 2009. godine.

U Poljskoj neće biti niti dosadašnjeg izbornika Garcije Aita Renesesa koji je podnio ostavku unatoč sjajnom nastupu u Kini. Reneses je iskoristio klauzulu u ugovoru koja mu je omogućila da podnese ostavku nakon Olimpijskih igara. "Ne želim biti u pogonu samo dva mjeseca, želim trenirati cijelu godinu", obrazložio je svoju odluku Aito Reneses, a po svemu sudeći preuzet će vođenje Unicaje.

Tko će ga na klupi zamijeniti, još nije jasno, a ponovno se počelo spominjati ime Pepua Hernandeza što je ipak malo vjerojatno. Hernandez je klupu napustio nakon teške svađe s čelnicima saveza i nije baš izgledno da postoji obostrana želja za obnovom suradnje.

Na listi onih koji neće biti u Poljskoj je i kapetan reprezentacije Carlos Jimenez koji je uoči Pekinga najavio kako mu je ovo posljednja reprezentativna akcija, a poslije Olimpijskih igara i potvrdio je odluku o prekidu reprezentativne karijere.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!