Tenis

Čilić čeka Đokovića

Vedran Babić • petak, 29.08.2008.
Čilić čeka Đokovića
Foto: Sandro Donda

Marin Čilić ostvario je još jednu vrijednu pobjedu u svojoj karijeri. U drugom kolu US Opena savladao je Amerikanca Robbyja Gineprija sa 6:4, 2:6, 6:2 i 7:5 nakon više od dva i pol sata igre te će za proboj među zadnjih 16 vjerojatno igrati protiv trećeg tenisača svijeta Novaka Đokovića...

Ivo Karlović neće biti jedini hrvatski predstavnik u trećem kolu posljednjeg Grand Slama sezone. Njemu se pridružio i Marin Čilić nakon sjajne pobjede nad domaćim tenisačem Robbyjem Gineprijem, inače polufinalistom US Opena iz 2005., kada je sa 6:3 u petom setu poražen od Andrea Agassija. Marinu je to sedma uzastopna pobjeda nakon što je pet puta slavio prošlog tjedna na putu do premijernog naslova u New Havenu. U nju je ugradio 11 asova uz sasvim solidnih 61 posto ubačaja prvog servisa, iza kojeg je dobio 71 posto poena.

Prvi međusobni dvoboj dvojice tenisača bolje je otvorio naš predstavnik, i to ranim breakom u prvom gemu meča koji je bio dovoljan za prvi set. Istom mjerom Ginepri uzvraća u drugom setu i ekspresno dolazi do vodstva od 3:0, kojeg do kraja seta podebljava novim breakom u osmom gemu. Amerikanac je u toj fazi meča osjetno dominirao te je izgubio samo šest poena na servisu, dok je Marin zbog malih problema s koljenom zatražio pomoć fizioterapeuta, no ispostavilo se kako nije u pitanju problem teže prirode.

Mladi Međugorac je ponovno iz rukava izvukao svoju najbolju igru te je u trećem setu iskoristio obje break lopte i poveo s 2:1. Tradiciju oduzimanja servisa u ranim fazama setova nastavio je Ginepri u četvrtom. Čilić je imao mnogo prilika za povratak, no tek je u zadnji čas u devetom gemu vratio izgubljeni servis, samo da bi već ionako shrvanog protivnika nokautirao novim breakom u jedanaestom gemu, nakon čega povratka za šest godina starijeg Amerikanca više nije bilo. U tim posljednjim gemovima Marin je djelovao prilično umorno, što je i logično s obzirom na veliki broj odigranih mečeva proteklih mjeseci kao i na činjenicu što je upravo osvojio svoj prvi ATP turnir, a znamo da to može znatno utjecati na stanje pojedinog tenisača.

Unatoč tome, Marin Čilić je s lakoćom odservirao za pobjedu i u svom prvom nastupu u Flushing Meadowsu ušao u treće kolo zahvaljujući dvjema vrijednim pobjedama nad Benneteauom i Gineprijem, koje ako se dodaju osvojenom New Havenu, zaista na predivan način zaokružuju ovu američku turneju na tvrdoj podlozi, barem što se našeg Marina tiče. Međutim, ta lijepa serija može se i nastaviti, premda će za to trebati pravo malo čudo.

Naime, u trećem kolu Marin bi u nedjelju trebao igrati protiv trećeg nositelja i lanjskog finalista Novaka Đokovića, koji u ovim trenucima igra protiv domaćeg tenisača Roberta Kendricka. Ne trebamo posebno naglašavati kako bi sve osim pobjede brončanog iz Pekinga bila prvorazredna senzacija.

US Open, 2. kolo: Marin Čilić (Hrvatska, 30) - Robby Ginepri (SAD) 6:4, 2:6, 6:2, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!