Ostali sportovi

Valujev vratio WBA pojas

Maja Giljanović • nedjelja, 31.08.2008.
Valujev vratio WBA pojas
Foto: EPA

Nikolaj Valujev u berlinskoj je Max Schmeling areni protiv Johna Ruiza vratio naslov svjetskog prvaka po WBA verziji...

Ruski je div vratio pojas kojeg je izgubio porazom u travnju lani protiv Ruslana Čagajeva, a borba s Amerikancem i samim nekadašnjim dvostrukim svjetskim prvakom još je jednom - poput one prijašnje iz 2005. nakon koje je Valujev većinskom odlukom postao prvi Rus svjetski prvak u teškoj kategoriji - ispala kontoverznom.

Suci su, naime, više puta mijenjali rezultat da bi na koncu 35-godišnjak Ruiza dobio jednoglasnom odlukom sudaca i to sa 116-113, 116-111 i 114-113 - delegat WBA John Mack pojasnio je poslije da je do zabune došlo jer je navodno jedan od sudaca, Japanac Shimakawa pobrkao redoslijed dvojice boksača i prednost 114:113 zabunom dao Ruizu.

Unatoč pokojem zvižduku iz publike, Valujev je zasluženo slavio jer izuzev desnice koja je Rusa iznenadila u drugoj rundi, 213cm visoki i 147kg teški Tatarin porijeklom svih je 12 rundi uspješno eskivirao 36-godišnjaka: "Nisam briljirao, ali pobjeda je, smatram, neupitna".

Protiv Čagajeva koji je njihov revanš odgađao triput (zadnji put zbog ozljede Ahilove tetive), Valujev će se sučeliti najkasnije do 26. lipnja sljedeće godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!