Automoto

Odličan vikend za Huffa i Chevrolet

Goran Markuš • nedjelja, 31.08.2008.
Odličan vikend za Huffa i Chevrolet

Nakon što je u utrku po prvi puta u svojoj karijeri krenuo sa polea Rob Huff je dan završio na fantastičnom drugom mjestu u prvoj odnosno trećem mjestu na drugoj utrci u njemačkom Oscherslebenu…

Iako je startao sa vodeće pozicije Rob Huff je već nakon samog starta pao na drugo mjesto uslijed neobične nesreće u koju je bio umiješan. Međutim, drugo mjesto nije bilo upitno što je rezultiralo startom sa sedme pozicije na drugoj utrci. Prekrasnim probijanjem Huff se probija do i više nego iznenađujućeg trećeg mjesta u današnjoj kasnijoj utrci.

"Moram priznati da sam imao vrlo težak start na prvoj utrci. Iako sam bio u idealnoj liniji za ulazak u prvi zavoj doživio sam udarac od Nicole koji je pak bio udaren od nekog trećeg vozača. Automobil mi je zaplesao, a vrata za putnike su se otvorila, no na moju sreću i odmah nakon toga sama zatvorila. Tu sam izgubio vodstvo, no i drugo mjesto mi je donijelo pregršt bodova", izjavio je Huff i nastavio: "U drugoj utrci odličan mi je start omogućio da nešto mirnije nastavim utrku i osiguram fantastičnu treću poziciju. Sa novih 14 bodova skočio sam na peto mjesto u ukupnom poretku što je odlično, a bio bih prezadovoljan da se ovakav uspjeh ponovi i u Imoli."

I Huffov momčadski kolega, Alain Menu ne možete biti nezadovoljan utrkom u koju je krenuo sa osme pozicije: "Iako se nisam nadao podiju u prvoj utrci događaji u prvom zavoju su mi omogućili ovo mini iznenađenja. Nažalost, sreća me nije poslužila i u drugoj utrci gdje sam u dva navrata bio umješan u gužvu što je rezultiralo odustajanjem zbog otkazivanja stražnjeg desnog amortizera."

Iako je u prvu utrku krenuo sa pete pozicije Nicola Larini je jedini Chevroletov vozač koji ne može biti prezadovoljan ishodom u Oscherslebenu: "Nakon sudara sa SEAT-ima na samom startu prve utrke otišli su amortizeri što je rezultiralo odustajanjem iz prve utrke. Samim time nestale su sve nade za nekim boljim rezultatom."

Oscherslebenu, prva utrka:
1. A. Farfus (BMW 320si) – 22:43.764 minuta (14 krugova)
2. R. Huff (Chevrolet Lacetti) – +7.639 sec
3. A. Menu (Chevrolet Lacetti) – +13.754 sec
4. T. Monteiro (SEAT Leon TDI) – +15.537 sec
5. J. Gene (SEAT Leon TDI) – +17.913 sec

Oscherslebenu, prva utrka:
1. F. Porteiro (BMW 320si) – 23:01.219 minuta (14 krugova)
2. T. Coronel (SEAT Leon TDI) – +0.359 sec
3. R. Huff (Chevrolet Lacetti) – +0.678 sec
4. J. Gene (SEAT Leon TDI) – +6.399 sec
5. A. Priaulx (BMW 320si) – +6.616 sec

Ukupan poredak, vozači:
1. Y. Muller (SEAT) – 66 bodova
2. G. Tarquini (SEAT) – 64 boda
3. A. Priaulx (BMW) – 53 boda
4. R. Rydell (SEAT) – 51 bod
5. R. Huff (Chevrolet) – 50 bodova

Ukupan poredak, momčadi:
1. SEAT – 216 bodova
2. BMW – 192 boda
3. Chevrolet – 157 boda
4. Honda – 24 boda

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstaloWTCC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!