Nogomet

"Novac? HNS može kupiti West Ham!"

Tomislav Globan • petak, 05.09.2008.

Vlatko Marković na sebi je svojstven način odbacio svaku pomisao na to da bi Slaven Bilić za velik novac mogao napustiti reprezentaciju i otići u West Ham...

"Novac uopće nije bitan. Imamo puno love; toliko da HNS može kupiti West Ham ako zaželi!", izjavio je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza za britanski list The Guardian na pitanje postoji li mogućnost da Bilić "pobjegne" u West Ham za veliku svotu funta.

Ne znamo jesu li Englezi shvatili ozbiljno još jedan u nizu Markovićevih "bisera", no nisu propustili primijetiti da je za tako bogat savez, Slaven Bilić neobično potplaćen. Prema ugovoru kojeg je potpisao u svibnju, Bilić navodno prima plaću od oko 60.000 kuna mjesečno, što je u usporedbi s plaćama trenera engleskih Premierligaša - kikiriki.

Sam Bilić ponovno je odbacio sve špekulacije rečenicom "Ne idem nikamo." No, hoće li ova trakavica utjecati na igrače? Izbornik je siguran da neće. "Ova priča nije problem za igrače jer sam im rekao da ne idem nikamo. Nisam promijenio mišljenje. Želim ostati u Hrvatskoj!"

Nakon što je Alan Curbishley u srijedu napustio West Ham zbog neslaganja s upravom, čelnici Čekićara sastavili su popis od sedam imena kandidata za klupu, na vrhu kojeg se našao upravo Bilić.

No, nakon njegove odbijenice, kao preostali kandidati spominju se Roberto Donadoni, Roberto Mancini, Gianfranco Zola, Avram Grant, Gerard Houllier i John Collins. Javio se i bivši igrač West Hama Paolo Di Canio koji je preko svog agenta zatražio priliku pojaviti se pred upravom svog bivšeg kluba i izložiti svoj plan vraćanja Čekićara u vrh engleskog nogometa.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!