Nogomet

"Budimo ozbiljni kao Manchester"

Zoran Zdelar • petak, 05.09.2008.
"Budimo ozbiljni kao Manchester"
Foto: Nikola Movrić

Hrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić odredio je koja jedanaestorica će istrčati na maksimirski travnjak kako bi osvojili tri boda u dvoboju s Kazahstanom...

Slaven Bilić već danas je odlučio kojim igračima će dati prednost kako bi stigli do tri boda u dvoboju s Kazahstanom. Dvojbi ni nije bilo previše, pogotovo kad se uzme u obzir ozljeda veznjaka Nike Kranjčara. Glavna Bilićeva nedoumica je bila druga napadačka pozicija. Nije Bilić bio siguran treba li uz Olića na teren poslati Klasnića ili Petrića, a sad je i to poznato.

Kazahstan + Andora

Gledatelji koji kupe ulaznicu za utakmicu s Kazahstanom imat će besplatan ulaz na dvoboj s Andorom u Zagrebu u slučaju da sačuvaju ulaznicu za Kazahstan.

"Donošenju odluke nisu prethodile besane noći, već su one temeljene na proučavanju igrača na treninzima i u svakoj drugoj situaciju. Smatramo da je u ovom slučaju Klasnić bolje rješenje od Petrića, no to ne znači da Petrić neće započeti od 1. minute protiv Engleske", rekao je Slaven.

"Dvoboju s Kazahstanom pristupit ćemo maksimalno ozbiljno, baš kao što to čine najveći svjetski klubovi poput Manchester Uniteda, Liverpoola, Juventusa, Bayerna… Ozbiljnost je nužna jer se ne želimo ničime kompromitirati. Ova utakmica definitivno ne spada među lakše i mi želimo dobar dvoboj kao uvertiru za Englesku", kazao je hrvatski izbornik.

Nije izostalo ni standardno pitanje o tremi u stručnom stožeru ili među igračima. "Trema je prisutna kad se bojiš i kad želiš da utakmica koja je na rasporedu sutra bude odgođena za dva tjedna. Mi želimo igrati sutra i uvjereni smo da ćemo biti bolji i pobijediti", odgovorio je izbornik.

Hrvatska će protiv Kazahstana zaigrati u sastavu Pletikosa - Ćorluka, R. Kovač, Šimunić, Pranjić - Srna, N. Kovač, Modrić, Rakitić - Klasnić, Olić.

Da iznenađenja u Maksimiru ovog vikenda ne bi trebalo biti, potvrđuje i najiskusniji u reprezentaciji. "Da, istina je da i mali ponekad može iznenaditi favorita, Kazahstan se nada tome, ali mi ćemo učiniti sve kako bi se to en bi dogodilo", kazao je kapetan Niko Kovač i zatim dodao da još nije siguran hoće li izdržati svih 90 minuta, ali da će sigurno tražiti da ga se izvadi iz igre u onom trenutku kad shvati da više ne može.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!