Nogomet

Kako su igrali: Točno kako treba

Ante Pažanin, Vedran Attias • subota, 06.09.2008.
Kako su igrali: Točno kako treba
Foto: Davor Sajko

Bila je rutinska pobjeda naše reprezentacije. Tri lijepa gola za tri boda na početku kvalifikacije, a pogledajmo kako su igrali naši reprezentativci...

Stipe Pletikosa – U prvom poluvremenu praktički bez posla, u drugom je jednim lošim ispucavanjem skoro zakuhao opasnost po svoj bol.

Josip Šimunić - Standardno sigurna i dobra utakmica, sve je moguće opasnosti riješavao bez problema iako se u nekim situacijama trebao suzdržati od kompliciranja.

Robert Kovač - Dobar i čvrst u svim obrambenim zadacima iako nekad malo previše nervozan.

Vedran Ćorluka - Vrlo aktivna i dobra partija novog igrača Tottenhama. Osim što je u obrani dobro držao svoju poziciju bio je vrlo aktivan i prema naprijed gdje je odlično surađivao sa Srnom i Modrićem.

Danijel Pranjić - Odlična utakmica lijevog bočnog hrvatske reprezentacije. U obrani miran i suveren, u napadu stalna opasnost za kazahstansku obranu koju je cijelo vrijeme mučio svojim prodorima i ubacivanjima.

Ivan Rakitić - Jedan od najboljih pojedinaca na terenu. Rastrčan, razigran, prisutan na svim dijelovima terena, odličan u strpljivom građenju naše igre. S nekoliko lucidnih proigravanja izbacivao je iz igre gostujuću obranu.

Niko Kovač - Još jedna kapetanska partija, čvrst i agresivan u duelu, neumoran svih 90 minuta, a svoju dobru partiju okrunio je i prvim pogotkom nakon kornera Srne.

Darijo Srna - Neumoran cijelu utakmicu, svojim stalnim prodorima po desnoj strani i ubacivanjima u sredinu sijao je stalnu opasnost za kazahstansku obranu. Sjajno iz kornera asistirao za gol Nike Kovača.

Luka Modrić - Uz Olića najbolji igrač na terenu. Fantastičan i u obrambenim i u napadačkim zadacima. Svi opasni napadi kretali su od njega i svojim je sjajnim loptama izbacivao ostale igrače u prilike, a poklon za odličnu partiju bio mu je fenomenalan gol za 2:0 naše momčadi.

Ivica Olić - Bez razmišljanja prvo ime susreta. Fascinantno je koliko Ivica može trčati i napadati protivničke obrane, a to je pokazao i danas. Neriješiva enigma za protivničku obranu koju je probijao prodorima, driblinzima i dobrim dodavanjima, sjajno izigrao protivniču obranu propustivši loptu kroz noge za gol Petrića. U svakom slučaju je zaslužio gol koji bi bio šlag na tortu njegove još jedne odlične predstave.

Ivan Klasnić - Indisponirana utakmica napadača Nantesa. Vrlo je malo sudjelovao u igri, našao se samo u jednoj izglednoj prilici kada je nakon dodavanja Rakitića loše pucao.

Izmjene:

Mladen Petrić - Ušao u 68. minuti umjesto Klasnića i svoju je minutažu iskoristio na najbolji mogući način zabivši sjajan treći gol naše reprezentacije.

Nikola Pokrivač - Ušao u 85. minuti umjesto Modrića, bez većeg utjecaja u igri.

Jerko Leko - Ušao u 88. minuti umjesto Olića, imao dobru priliku pred kraj kad je za malo pucao pokraj gola.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!