Tenis

Finale otvaraju Medina i Zvonareva

Vedran Babić • petak, 12.09.2008.
Finale otvaraju Medina i Zvonareva

Plesom kuglica danas smo iz Madrida saznali kako će prvi meč sutrašnjeg finala Fed Cupa između domaćina Španjolske i branitelja naslova Rusije otvoriti Anabel Medina Garrigues i Vera Zvonareva. Iza njih na teren će Carla Suarez Navarro i Svetlana Kuznjecova...

46. izdanje Fed Cupa dobit će svog pobjednika ovog vikenda u Madridu. Hoće li to biti domaćin Španjolska po šesti put u povijesti, a prvi puta nakon 1998. i famoznih Arantxe Sanchez - Vicario i Conchite Martinez ili će Ruskinje potvrditi svoju dominaciju i postati pobjednice po četvrti put u posljednjih pet godina?

Odgovore bismo mogli dobiti već sutra, kada su od 14 sati na zemlji Club de Campa u Madridu na rasporedu prva dva pojedinačna meča. Finalni dvoboj će tako otvoriti najbolje rangirana Španjolka Anabel Medina Garrigues (29.) i deveta tenisačica svijeta Vera Zvonareva. Medina je u svojoj karijeri osvojila čak sedam turnira na zemlji od osam ukupno, pa možemo reći da je s navedenom podlogom na „ti“. Zvonareva, pak, u dosadašnja tri meča u Fed Cupu na zemlji još nije doživjela poraz.

Dvjema tenisačicama to će biti drugi međusobni dvoboj nakon Pekinga 2004., kada je bolja bila Ruskinja u dva seta. Drugi meč dana odigrat će Carla Suarez Navarro (49.) i nekoć druga, a danas sedma na svijetu, Svetlana Kuznjecova. 20-godišnja Španjolka si je trasirala put prema reprezentaciji senzacionalnim četvrtfinalom Roland Garrosa izborenim iz kvalifikacija, dok je Kuznjecova u seriji od pet uzastopnih pojedinačnih pobjeda u Fed Cupu otkad se prošle godine vratila u reprezentaciju nakon tri godine izbivanja.

Nedjeljnu akciju otvorit će Medina Garrigues i Kuznjecova, nastaviti Suarez Navarro i Zvonareva, a po potrebi zatvoriti igrom parova Nuria Llagostera i Virginia Ruano Pascual protiv Elene Vesnine i Jekaterine Makarove.

Španjolska i Rusija sastaju se po šesti put u povijesti. Do sada su Ruskinje bile znatno uspješnije (4:1), a posljednji poraz Španjolkama je još svjež. Prošle godine u prvom kolu s 5:0 su ispraćene iz Moskve, tako da im motiva u iduća dva dana zasigurno neće nedostajati.

Finale Fed Cupa, raspored:

Subota, od 14 sati: Medina Garrigues – Zvonareva, Suarez Navarro – Kuznjecova.

Nedjelja, od 12 sati: Medina Garrigues – Kuznjecova, Suarez Navarro – Zvonareva, Llagostera / Ruano Pascual – Vesnina / Makarova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!