Nogomet

Skupina B: Ciprani odnijeli bod iz Bremena

Ante Jukić • utorak, 16.09.2008.
Skupina B: Ciprani odnijeli bod iz Bremena
Foto: EPA

Inter je uspješno prebrodio vatrenu atmosferu u Ateni, čime je opravdao ulogu favorita u grupi B Lige prvaka. Isto, pak, nije pošlo za rukom Werderu, koji je odigrao mršavih 0:0 s ciparskim Anorthosisom...

Zlatan kao prevaga

Malo bi koja europska momčad za mjesto uvodne utakmice u Ligi prvaka poželjela Olimpijski stadion u Ateni. Ipak, talijanskom je Interu uspjelo prebroditi "grotlo" Panathinaikosova stadiona, tako da Nerazzurri s puno optimizma mogu gledati na nastavak natjecanja u skupini B.

Gosti su se od početka susret nametnuli kao bolja momčad na terenu, a zelene je od ranog rezultatskog minusa sačuvao odlični Mario Galinović, kao i nepreciznost gostujućih napadača. Ipak, ono što je visjelo cijelo prvo poluvrijeme, dogodilo se u 27. minuti.

Zlatan Ibrahimović je odradio "lavovski" dio posla, izdržao nekoliko teških dvoboja s domaćim braničima, a zatim odlično uposlio Mancinija, koji Interu donosi potpuno zasluženih 1:0 prije odlaska na odmor.

Pokušali su Grci u drugom dijelu borbenošću nadoknaditi manjak kvalitete u odnosu na Talijane, no do izjednačenja nisu uspjeli stići. Štoviše, Inter je u 85. minuti izveo lijepu kontru, koju je Adriano pretvorio u 2:0 i prva tri boda talijanskog prvaka u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka. Asistent je i ovog puta bio sjajni Ibrahimović

Werder razočarao navijače

Dvoboj koji je od mnogih okarakteriziran kao najveći "zicer" prvog kola, ponudio je mučenje Werdera protiv Anorthosisa, momčadi koja je možda i najviše iznenadila svojim probojem u Ligu prvaka.

Domaćin u prvom poluvremenu nikako nije uspijevao probiti obranu čvrstih gostiju s Cipra, tako da su nakon 45 minuta igra mreže i dalje ostale netaknute.

Iako se očekivalo da će Nijemci u nastavku konačno uspjeti slomiti otpor borbenih Ciprana, rezultat se do kraja utakmice nije mijenjao. Werder je, tako, već u prvom kolu kompromitirao svoje šanse za plasman u osminu finala, dok se gosti kući vraćaju pjevajući. Nakon što su posve iznenađujuće izborili plasman među najbolje 32 momčadi Europe, već u svojem premijernom nastupu u eliti uspjeli su "otkinuti" bod velikom protivniku.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Panathinaikos0:2Inter
Werder Bremen0:0Anorthosis
1Panathinaikos 68:7+110
2Inter 68:7+18
3Werder Bremen 67:9-27
4Anorthosis 68:806

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!