Nogomet

Skupina H: Zenit igrao, Juve pobijedio

Tomislav Pacak • srijeda, 17.09.2008.
Skupina H: Zenit igrao, Juve pobijedio
Foto: EPA

Juventus nije zaboravio kako igrati u Ligi prvaka bez obzira na dvije i pol godine stanke - Talijani su majstorskim golom Alessandra Del Piera upisali tri boda protiv Zenita koji je usprkos porazu pokazao da će igrati ozbiljnu ulogu u ovoj skupini...

Del Piero poput mladića

Zenit je osvajanjem Kupa Uefa, ali i pobjedom nad Manchesterom u Superkupu, pokazao da se radi o maksimalno ozbiljnoj ekipi koja igra vrlo dopadljiv nogomet. Ruska momčad takav je opis potvrdila i u Torinu gdje je većim dijelom susreta dominirala protiv Juventusa, no na kraju će se kući ipak vratiti praznih ruku.

Denny je u 11. minuti nepreciznim udarcem otvorio rubriku prilika, a njegov primjer slijedio je Trezeguet s dvije propuštene poluprilike. U 26. minuti Camoranesi je pogodio vratnicu, no Juventus je ipak zadovoljan mogao otići na odmor s 0:0 jer je Zenit bio taj koji je u Torinu dominirao.

Istina, i drugi dio pokazao je da Zenitu nedostaje prava realizacija. Denny, Aršavin, Pogrebnjak i društvo znaju kako igrati, no taj "romantični" nogomet nije donio previše prilika protiv čvrstog Juventusa.

u 74. minuti Poulsen je dobro potegnuo, ali još bolje brani Malafejev, no dvije minute kasnije ruski vratar nije bio na istoj razini. Del Piero je namjestio loptu na 30-ak metara od gola, opalio desnom vanjskom, a sjajan udarac prevario je ruskog čuvara mreže i donio Juventusu pobjedu i važna tri boda na povratku u Ligu prvaka.

Ivica Križanac odigrao je vrlo dobrih 90 minuta za Zenit, izvrsno je čuvao Del Piera ne dopustivši mi niti jednu pravu šansu, no Del Piero je ipak iz "slobodnjaka" podsjetio na najbolje dane...

BATE hrabro pao u Madridu

Real si protiv BATE Borisova nije dopustio blamažu poput Rome, no pobjeda od 2:0 sigurno nikoga nije posebno oduševila. Real je već u 11. minuti poveo pogotkom Ramosa, nakon kornera Van der Vaarta i prijenosa lopte od strane Gutija.

Međutim, rano vodstvo nije slomilo duh gostiju koji su se dobro, organizirano i borbeno branili, pa skupocjeni Real nije stvorio previše šansi.

Utakmicu su domaći rezultatski riješili tek u 57. minuti kada je Veremko uspio obraniti udarac Raula, no najbrži je na odbijenu loptu Ruud van Nistelrooy. U 62. minuti stoper Khagush dobio je drugi žuti karton, no i s 10 igrača gosti su uspjeli sačuvati pristojan poraz u Madridu nakon kojeg su vjerojatno gotovo jednako zadovoljni kao domaći igrači...

Liga prvaka - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Juventus1:0Zenit
Real Madrid2:0BATE Borisov
1Real Madrid 69:5+412
2Juventus 67:3+412
3Zenit 64:7-35
4BATE Borisov 63:8-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!