Nogomet

Skupina F: Lyon se izvukao

Goran Tomičić • srijeda, 17.09.2008.
Skupina F: Lyon se izvukao
Foto: EPA

Fiorentina je na Gerlandu imala dva pogotka prednosti, ali je Lyon uspio izjednačiti i izboriti bod. Bayern je u otvaranju utakmice izborio pobjedu u Bukureštu...

Lyon se nije predao

Benzema je u sedmoj minuti pogodio vratnicu, a Fiorentina je četiri minute kasnije realizirala svoju prvu priliku, kad je Gilardino glavom svladao nesigurnog Llorisa. Vratar Lyona se iskupio sjajnom obranom Almironova pokušaja iz slobodnog udarca osam minuta kasnije. Lyon je potpuno preuzeo kontrolu igre, ali Juninho, Benzema i Toulalan nisu iskoristili nekoliko dobrih prilika.

Gosti su u 40. minuti znali kazniti seriju promašaja Lyona. Mutu je lijepo ubacio s lijeve strane, a Gilardino je preciznim udarcem poslao loptu u mrežu. Do kraja prvog dijela su još jednom zaprijetili Juninho i Benzema, ali obrana Fiorentine je otklonila opasnost.

U drugom dijelu je pao ritam igre i iz prvih dvadesetak minuta vrijedi izdvojiti tek sjajnu obranu Freya nakon udarca Benzeme u 51. minuti. Lyon je u 72. minuti uspio smanjiti, ali na kontroverzan način. Dainelli je u svom kaznenom prostoru ležao ozlijeđen, a domaći igrači nisu htjeli zaustaviti akciju i Benzema je uposlio Piquionnea, koji je rutinski svladao Freya. Pet minuta prije kraja je Lyon dobio još jednu priliku iz slobodnog udarca. Igrači Fiorentine su očekivali izravan udarac Juninha, no on je odlučio proigrati Benzemu, a najbolji napadač domaće momčadi je to znao iskoristiti i lako je iz blizine svladao nemoćnog Freya.

Bayern rutinski

Bayern je Ligu prvaka otvorio minimalnom pobjedom u Bukureštu. Steaua je mogla povesti u desetoj minuti, ali Rensing je obranio udarac Morena. Gosti su pet minuta kasnije postigli jedini pogodak na utakmici. Schweinsteiger je iz slobodnog udarca pronašao Van Buytena, koji je bio najviši u skoku i glavom je poslao loptu u Zapatinu mrežu.

U 30. minuti je Moreno uputio novi opasan udarac, a vratar Bayerna je krajnjim naporom uspio odbiti loptu u vratnicu. Luca Toni je pet minuta kasnije mogao odlučiti utakmicu, ali dobar udarac iz daljine otišao je nekoliko centimetara preko gola. Drugo poluvrijeme nije bilo previše zanimljivo i Bayern je bez većih problema čuvao prednost. Ostaje dvojbeno dali je sudac Larsen oštetio u 75. minuti oštetio rumunjskog predstavnika. Moreno je proslijedio loptu do Stancua, koji je postigao pogodak, no Danac je označio prekršaj na Rensingu.

Liga prvaka - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

FCSB0:1Bayern
Lyon2:2Fiorentina
1Bayern 612:4+814
2Lyon 614:10+411
3Fiorentina 65:8-36
4FCSB 63:12-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!