Rukomet

Nijemci pred vratima, Balića muče leđa

Ivor Krapac • četvrtak, 02.10.2008.
Nijemci pred vratima, Balića muče leđa
Foto: Axel Heimken

Još su dva dana ostala do prvog nastupa zagrebačkog Croatia osiguranja u novoj sezoni rukometne Lige prvaka. U prvom kolu u subotu u Ledenu dvoranu zagrebačkog Doma sportova stiže njemački Rhein-Neckar Löwen, a u domaćem sastavu manji problem predstavlja stanje Ivana Balića, koji se bori s boli u leđima. No, najavljeno je da će i Ivano zaigrati...

Rukometaši CO-a spremni su za nove izazove u najsnažnijem klupskom natjecanju na svijetu. Zagreb je ponovno jak i iznimno ambiciozan, ove sezone, između ostalog, ojačan i za dva zvučna povratnika u Hrvatsku, Ivana Balića i Tončija Valčića, a upravo je Balić jedna od briga trenera Lina Červara i njegovog stručnog stožera u pogledu unaprijed prema subotnjoj utakmici (17,45 sati).

"Ivano ima manje probleme s leđima, no poznavajući ga, bit će u momčadi i dati svoj doprinos u ovoj utakmici", kazao je Červar tijekom susreta s novinarima u najavi ogleda s RN Löwenom.

Balić će, bez obzira na problem s leđima, u subotu vjerojatno biti u akciji, no siguran je izostanak još jednog ovosezonskog pojačanja, Slovenca Ognjena Backoviča, koji je u fazi rehabilitacije nakon rupture mišića. Svi ostali spremni su za predstavljanje novog, ojačanog CO-a, nadajmo se, pred punim tribinama Ledene dvorane.

Ulazak dva sata prije početka

Sportski direktor Božidar Jović izvijestio je da će se u subotu u Ledenu dvoranu početi ulaziti već dva sata prije početka utakmice, preciznije, od 15,45 sati. Glavni direktor kluba Bartol Kaleb se, pak, ispričao što se na već tiskanim počasnim ulaznicama potkrala greška s ispisanim krivim danom odigravanja - umjesto nedjelje koja stoji na ulaznicama, ogled s RN Löwenom je, dakako, na rasporedu dan ranije, u subotu.

Ulaznice su, inače, u prodaji od danas popodne (16 - 18 sati) na blagajni na južnoj strani Doma sportova, od 16 do 18 prodavat će se i sutra, a u subotu se mogu nabaviti od 15,30 do 17,45 sati, kada počinje utakmica.

"Kao što znate, ove se godine čelništvo kluba opredijelilo za politiku vraćanja naših reprezentativaca kući u što većem broju, još prošle sezone s Džombom i Vorijem, a sada i Valčićem i Balićem. Sjajna je stvar što mladi od njih mogu izravno učiti, mogu raditi sa svojim idolima", prokomentirao je trener ovosezonski sastav Zagrebaša.

"Napravili smo sve što možemo da se adaptiramo na klupske ciljeve, usmjerene prvenstveno na Ligu prvaka", nastavio je Červar, dodajući kako je uvjeren da će njegovi igrači u svakoj utakmici dati sve od sebe i doprinijeti da se ponovi slika iz drugog kruga Lige prvaka prošle sezone, kad se za utakmice CO-a tražila ulaznica više i čekalo u redovima.

"Nije nam baš simpatično što na startu sezone imamo tako jakog protivnika, šteta što nismo imali nešto više vremena za uigravanje... Jako respektiramo Löwen, imaju četiri reprezentativca Poljske, aktualnih svjetskih doprvaka, četiri reprezentativaca Njemačke, koja je aktualni svjetski prvak, imaju i Sigurdssona koji je, uz Stefanssona, ponajbolji igrač Islanda, olimpijskog doprvaka, tu je i Čeh Filip", ukratko je Zagrebov trener izdvojio glavne adute subotnjeg suparnika: "Koristim priliku da uime svih nas u klubu pozovem naše navijače da dođu i da nam u subotu budu osmi igrač, moji igrači dat će sve od sebe u toj utakmici."

Njemački klub u Zagreb dolazi u promjenjivoj formi. U početnih šest kola nove bundesligaške sezone ubilježili su po dvije pobjede, remija i poraza, a u prošlom kolu izgubili su s 33:29 na gostovanju kod Nordhorna. Trenutno su tek na desetom mjestu ljestvice, zasigurno su očekivali više, no ne treba sumnjati da će na otvaranju Lige prvaka biti posebno motivirani.

"Odmah na početku čeka nas teška utakmica", najavio je Mirza Džomba, glavna prijetnja Zagrebaša s desnog krila. "Svi se sjećamo da se prošle sezone u prvom krugu nismo baš proslavili, dok smo u drugom krugu protiv jačih ekipa igrali dobro. Naš suparnik se ojačao uoči sezone, slično kao i mi, mislim da smo pogodili s našim pojačanjima. Recept za subotu je da golmani sve obrane, mi u kontri sve zabijemo i to će biti to", dodao je Džomba uz smijeh.

Kiro Lazarov, tradicionalno među vodećim strijelcima Lige prvaka, ponovno će mučiti protivničke obrane na desnom vanjskom: "Prošle sezone smo izvukli maksimum iz naše momčadi, sada smo se i ojačali i, kao što je rekao i trener, nadamo se da možemo napraviti i korak više... Nova smo momčad i tek se uigravamo, ali mislim da smo jači od Löwena, naš cilj je pobjeda."

Zlatko Horvat će na desnom krilu dijeliti minutažu s Džombom, a kao i suigrači i trener Červar, istaknuo je kvalitetu subotnjeg protivnika: "Mislim da će to biti jako, jako teška utakmica, svih 60 minuta moramo igrati jako dobro u napadu i obrani. Ne smiju nam se događati 10 - 15 minuta duge crne rupe kakve smo imali prošle sezone, moramo biti koncentrirani cijelo vrijeme."

I za kraj, Igor Vori, glavni adut na crti u napadu, velika snaga i u obrani CO-a: "Klub je složio vrhunsku momčad, ali ne igra papir, igramo mi na terenu - iako smo svjesni svoje snage, moramo čvrsto s obje noge biti na zemlji. Grupa je jača nego prošle sezone u prvom krugu, a tada smo se namučili."

Pobjednički početak u subotu bio bi prava najava da se te muke neće ponoviti. Zagrebaši znaju da imaju kvalitetu za korak naprijed, gostovanje RN Löwena je prva prilika da tu kvalitetu i pokažu...

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!