Rukomet

Bez straha protiv Koldinga

Ivana Strahija • subota, 11.10.2008.
Bez straha protiv Koldinga
Foto: Ivana Strahija

U drugom najelitnijem europskom natjecanju Perutnina Pipo IPC namjerila se na teške protivnike. Radi se o momčadi KIF Kolding, koja je u Čakovcu u subotu apsolutni favorit. I inače bi bila, no uz pregršt ozljeda Čakovčana pitanje je kakva će se domaća ekipa pojaviti na parketu.

"Pao je u Čakovcu Lemgo, možda će i Kif", riječi su kojima je susret najavio predsjednik Perutnine Pipo IPC Željko Kavran. No teško je govoriti o takvom raspletu događaja kad se zna da je danski protivnik našeg Pipa momčad koja iza sebe ima 11 titula prvaka Danske (i u šest utakmica pet pobjeda u prvenstvu), kao i šest kup naslova. Uz to Danci su stalni sudionici najprestižnijih europskih natjecanja, a imaju i zavidan popis igrača, među kojima je vjerojatno najpoznatiji Španjolac Gerralda.

Da takva ekipa dolazi u goste Croatia osiguranju, rekli bismo da će biti teško obraniti domaći parket, pa je jasno kakve su najave za dvoranu GOC-a u Čakovcu.

Tim više što mladi trener Josip Borković na raspolaganju nema svoje vedete, u prvom redu Vidakovića, potom iznimno korisnog Mesarića, a pod znakom upitnika su i Ćavar, Pažin te Arnaudovski. Sve više zvuči pobjeda protiv Kifa kao nemoguća misija.

No isto tako vrijedi i ona da je lopta okrugla. Prema tome, svašta se može dogoditi, mogu Čakovčani upravo u toj iznimnoj jačini protivnika pronaći potrebnu motivaciju, može se Dancima dogoditi loš, a našim predstavnicima u Kupu kupova dobar dan.

Domaći očekuju podršku ljubitelja rukometa, jer je to ipak najjači protivnik koji je u proteklih 15 godina svratio u Čakovec. Mi ćemo kazati da, premda rezultat jeste važan, nećemo toliko mariti ukoliko naši rukometaši pokažu ono pravo zalaganje, pravu borbu i pravo htjenje. Treba ostaviti srce na parketu, ne žaliti za ničime nakon 60 minuta, pa možda i sreća malo pomogne.

Kup kupova, 2. kolo, 1. utakmica: Perutnina Pipo IPC – Kif Kolding (subota 11. listopad, 17 sati)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!