Nogomet

Ivanković: "Najljepši osjećaj"

Tomislav Pacak • četvrtak, 23.10.2008.
Ivanković: "Najljepši osjećaj"
Foto: Davor Sajko

Opušten i zadovoljan mogao je biti Branko Ivanković s novinarima nakon pobjede Dinama protiv NEC-a u prvoj utakmici Lige Uefe...

Profesor je vjerojatno deset minuta bio udaljen od dosta kritika u sutrašnjim medijima, no zahvaljujući Balabanu i Vrdoljaku sve se okrenulo: "Opet smo odigrali dramatičnu europsku utakmicu i pobijedili smo. Najljepši je osjećaj što smo u prvom kolu uspjeli pobijediti i s puno optimizma čekamo iduće utakmice. Bila je dobra utakmica, s puno tempa i dinamike, obje momčadi imale su svojih dijelova igre. Siguran sam da smo mi češće bili bolji. Rano smo poveli, ali nespretan gol nam je bitno poremetio igru."

Tijek utakmice nije pogodovao njegovoj mladoj momčadi: "Svi osim Bišćana i Mikića su vrlo mladi, pa se nakon takvog gola nije lako vratiti u igru. Pokazali smo veliki karakter nakon drugog primljenog gola. Utakmica je bila zanimljiva, a ja moram istaknuti svoju sreću, zadovoljstvo i ponos kako je momčad danas odigrala."

Usprkos posrtanjima u HNL-u, situacija u Maksimirskoj 128 sada je ružičasta: "Nakon ove pobjede i ova tri boda, imamo još jednu utakmicu kod kuće i odličnu situaciju. Mi možemo sada i malo kalkulirati, a u svakom slučaju smo napravili veliki korak i bila bi velika šteta da ne uspijemo osigurati proljeće u Europi. To bi bilo prvenstveno predivno zbog navijača, vjerujem da će moji igrači ispuniti taj san."

Ivanković je zamoljen da objasni zamjene: "Morales je dobio jedan udarac, a 15 dana nije bio s nama. Slično je bilo i sa Sammirom, osjetio sam da pada u igri, a Badelj je i sam signalizirao da više ne može. Dogovor je bio da idemo maksimalno, pa dok tako igrači mogu. Mislim da su izmjene bile pravovremene i da su rezultirale pobjedom."

NEC ničime nije iznenadio Dinamo, tvrdi Ivanković, a velik broj prigoda iz prekida je nešto na što Dinamo računa: "NEC nas ničime nije iznenadio, čak ni igrom s dva napadača. Što se prekida tiče, nije da su oni s labi, ali mi iz dana u dan pokušavamo biti bolji u tom segmentu. Imamo dobre izvođače slobodnih udaraca, imamo dobre skakače i to je sigurno dio igre koji nam je bio jak."

Idući protivnik Tottenham je niz poraza nastavio i u Udinama: Možda je i dobro što je Udinese dobio, jer s njima igramo u zadnjem kolu kada im možda neće biti bitno."

Tottenhamova kriza je sve dublja: "Nije lako izaći iz krize bez obzira na to kakvu momčad imate. Jasno da će tražiti bilo kakvu pobjedu jer jedna može okrenuti stvari. No njima je sigurno prioritet Premiership."

Kakav će trag ostaviti ova pobjeda na igrače? " Ovo je energetski sigurno bila zahtjevna utakmica, pa se može očekivati zamor, no očekujem i da ova pobjeda to kompenzira. Ovo može samo pozitivno djelovati na moje igrače."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!