Nogomet

"Dinamo je vrlo kvalitetan"

Tomislav Pacak • četvrtak, 23.10.2008.
"Dinamo je vrlo kvalitetan"
Foto: Tomislav Pacak

Strateg NEC-a, za kojeg poznavatelji nizozemskih prilika tvrde da će uskoro preseliti u neki snažniji klub, Mario Been...

NEC je bio blizu bod(ova) u Maksimiru, no gostujući trener priznao je zasluženost Dinamove pobjede: "Bila je ovo teška utakmica. Igrali smo protiv međunarodno jake momčadi, koja ima dosta iskustva i uspjeha. Znali smo da će biti jako teško i zbog publike, a rano smo primili pogodak. Nakon toga smo se vratili u igru, pomalo i dominirali, a imali smo i šanse za vodstvo."

Been je zadovoljan kako je njegova momčad odigrala u većem dijelu susreta: "U drugom dijelu smo počeli dosta dobro, uspjeli smo malo i zbuniti domaće. Trudili smo se, ali nedostajalo nam je europskog iskustva. Nakon pogotka smo se počeli braniti, a onda je Balaban zabio odličan gol i primili smo onda i treći pogodak. Ponosan sam na svoju mladu ekipu jer je utakmica ipak bila odlična."

Pohvalio je Been i publiku, ali je naglasio da ga se više dojmila momčad Dinama: "Publika je bila fenomenalna. Dinamo je vrlo kvalitetna momčad, kreativna, a ja sam zadovoljan i kako smo mi odigrali protiv takve ekipe."

Zamoljen da prokomentira individualni učinak Dinamovaca, Been je izdvojio sljedeća imena: "Najviše mi se svidio Ibanez, koji je imao puno dobrih poteza. Sammir i Morales su sjajni igrači koji se možda večeras nisu toliko pokazali, pravi je i Mandžukić."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!