Nogomet

"Više smo htjeli pobjedu"

Vedran Attias • petak, 24.10.2008.
"Više smo htjeli pobjedu"
Foto: Kristijan Komarica

Ozarenih lica su Dinamovci jedan po jedan izlazili iz svlačionice nakon pobjede protiv NEC-a na početku natjecanja u ligaškom dijelu Kupa Uefa...

Mario Mandžukić jedan je od mnogih koji su istaknuli sjajan karakter momčadi: "Odmah smo na početku pokazali da želimo pobjedu više nego oni. Utakmica je bila dramatična do samog kraja, no tako je uvijek najslađe. Kad su oni zabili gol za 2:1 nije nam bilo svejedno; ja sam smatrao da ćemo se teško vratiti, no svaka čast dečkima."

Mandžukić je prokomentirao i igru svog partnera u napadu: "Bili smo bolji od njih i to su svi vidjeli. O Balabanu se nema što reći, on je odličan igrač i to je još jednom pokazao večeras. Svaka mu čast na golu koji nas je vratio u utakmicu."

Ivica Vrdoljak zabio je pogodak za pobjedu, ali je u prvi plan istaknuo momčad: "Sretan sam zbog pogotka koji sam postigao i zbog tri boda, a najsretniji što smo pokazali karakter nakon primljenog drugog gola deset minuta prije kraja. Dobiti takav gol nakon utakmice u kojoj si bio bolji zaista je nezgodno. Još smo jednom pokazali da smo prava ekipa i da smo zasluženo pobijedili."

Dejan Lovren je pošteno priznao krivicu kod drugog gola NEC-a: "Bilo je slično kao u Pragu. Mislim da smo zasluženo pobijedili jer smo od prve minute pokazali tko je gazda na terenu. Za drugi gol snosim najveći dio krivice, no očito je Bog tako htio da na kraju pobijedimo. Presretni smo s ova tri boda i svaka čast suigračima."

Mladi bek smatra ovo dobrom pozivnicom za navijače: "Pokazali smo veliki karakter i mislim da je ova pobjeda najveća pozivnica navijačima da dođu na sljedeće utakmice."

Milana Badelja utakmica je podsjetila na onu u Pragu: "Bilo je opet vatreno kao u Pragu. Dobro smo ušli u utakmici i rano poveli, ali onda smo sami zabili autogol što nas je uzdrmalo. Nakon što smo se konsolidirali, opet nas je šokirao pogodak, no na kraju smo pokazali veliki karakter i došli do pobjede.

Dinamove ambicije ostaju iste: "Naše ambicije se ne mijenjaju. Mi smo htjeli danas pobijediti, sada idemo dalje pokušati napraviti najviše što možemo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!