Nogomet

Petrić i Olić opet strijelci

Goran Tomičić • petak, 24.10.2008.
Petrić i Olić opet strijelci
Foto: EPA

HSV je u gostima pobijedio slovačku Žilinu, a pogotke su postigli Mladen Petrić i Ivica Olić. Aston Villa je pred svojim navijačima bila bolja od Ajaxa...

U 15. minuti je Atouba ubacio s lijeve strane, što je rutinski iskoristio Mladen Petrić, čiji dobar udarac iz blizine slovački vratar nije mogao zaustaviti. Naš napadač je u 30. minuti pokušao s dvadesetak metara, no lopta je otišla pored gola.

Igrala se posljednja minuta prvog dijela, kad je Demel prošao po lijevoj strani i uposlio Olića, koji je prizemnim udarcem desnom nogom povisio prednost gostiju. Žilina je smanjila volejem Rillkea u 69. minuti, no više od toga nije mogla. U posljednjih dvadesetak minuta su naši napadači još po jednom zaprijetili, ali rezultat se nije mijenjao. Naravno, napadački dvojac hrvatske reprezentacije je odigrao cijelu utakmicu.

Rezultatom 2:1 je završena i druga utakmica skupine F. Aston Villa je za agresivno otvaranje utakmice protiv Ajaxa nagrađena u osmoj minuti, kad je Young ubacio za Laursena, koji je glavom donio prednost Englezima. Emanuelson je u 22. minuti ubacio iz kornera, a Vermaelen je bio najviši u skoku i gosti su izjednačili. Nekoliko sekundi prije kraja prvog dijela je Young upisao još jednu asistenciju, a Barry je lijepo prebacio Vermeera za pobjedu Aston Ville. Dario Cvitanić je ušao u 55. minuti.

Kup UEFA - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Žilina1:2Hamburger SV
Aston Villa2:1Ajax
1Hamburger SV 47:3+49
2Ajax 45:4+17
3Aston Villa 45:6-16
4Žilina 43:4-14
5Slavia Prag 42:5-32

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!