Košarka

Montepaschi i Barca ostali neporaženi

Sanja Čalić • četvrtak, 30.10.2008.
Montepaschi i Barca ostali neporaženi
Foto: EPA

U drugom kolu skupine B Eurolige Montepaschi je uspio slomiti otpor Žalgirisa u drugom poluvremenu, dok je Barcelona od prvih minuta suvereno vladala na svom parketu protiv Panathinaikosa...

Žalgiris – Montepaschi Siena 67:93

Prvi dio dvoboja Žalgirisa i Montepaschija protekao je u vrlo izjednačenom ritmu u kojem je domaća momčad tek na početku uspjela kapitalizirati svoju prednost u skoku stvorivši prednost od sedam poena. Montepaschi je ipak vrlo skoro ulovio priključak (43:40), a nakon što je i u većem dijelu treće dionice nastavljena vrlo neizvjesna borba, gosti su napravili seriju 8: 1 kojom su prešli u blago vodstvo.

Mnogo raspoloženije i preciznije odigrao je Montepaschi u drugom dijelu treće četvrtine te je nastavio održavati rezultat na svojoj strani zahvaljujući ponajprije Kaukenasu i Lavrinoviču, a na ulasku u završnu dionicu imao je i dvoznamenkasto vodstvo (57:67). Žalgiris je u potpunosti stao te je čak pet minuta bio bez postignutog koša, što je Montepaschi iskoristio za podebljavanje razlike, čime je odluka o pobjedniku bivala sve izglednija (67:93).

Najučinkovitiji u redovima Montepaschija koji je imao izvrsnu šutersku večer (75% za dva poena) bili su sjajni Kaukenas (27 poena uz dva skoka) i Sato (18 poena), dok su Žalgiris predvodili Jankunas (16 poena, četiri skoka) i Woods (15 poena, osam skokova).

Regal FC Barcelona – Panathinaikos 90:66

Mnogo bolje otvaranje susreta Barceloni je donijelo itekako značajnu prednost u nastavku dvoboja. Naime, već u osmoj minuti domaća je momčad na svojoj strani imala plus deset poena koje je u drugoj dionici nastavila održavati, te je zahvaljujući mnogo višem postotku šuta za dva poena, na poluvremenu vodila 50:33. Ostatak susreta bio je jednosmjerna ulica, budući da se Panathinaikos, unatoč raspoloženom Pekoviću, nije uspijevao vratiti u igru, već samo smanjiti veliki zaostatak (90:66).

U redovima Barcelone sjajne su role ostvarili Navarro (21 poena, jedan skok) i Ilyasova (14 poena, šest skokova), dok su, s druge strane, u gostujućoj momčadi, koja je imala vrlo slab šut za dva (35%) najefikasniji bili Peković (15 poena, dva skoka) i Batiste (14 poena, četiri skoka).

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Asseco Prokom Gdynia91:62SLUC Nancy
Žalgiris67:93Montepaschi Siena
Barcelona90:66Panathinaikos
1Barcelona 91+163
2Montepaschi Siena 82+85
3Panathinaikos 73+56
4Asseco Prokom Gdynia 28-60
5Žalgiris 28-95
6SLUC Nancy 28-149

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!