Košarka

Maccabi ponovno na pravom putu

Branimir Korać • četvrtak, 30.10.2008.
Maccabi ponovno na pravom putu
Foto: EPA

Poraz u Zagrebu nije utjecao na Maccabi i u drugom kolu skupine A Eurolige izraelska momčad slavila je na svom parketu protiv Avellina. Domaću pobjedu upisao je i Olympiakos koji je u derbiju nadigrao Unicaju...

Sjajno otvaranje drugog poluvremena odvelo je Maccabi do pobjede na domaćem terenu protiv Avellina. Talijani su bili ravnopravan protivnik u prvom poluvremenu pokazavši kako posjeduju određenu kvalitetu. Međutim, dobar posao i zaostatak od svega šest poena na poluvremenu uništili su otvaranjem drugih 20 minuta kada nisu imali baš nikakvog odgovora na furiozni start Maccabija koji radi 17:0 i bježi na ogromnih 62:39.

Još jedna serija Maccabija u posljednjoj četvrtini od 10:0 odlučila je definitivno pobjednika. Vodstvo domaćina tada je iznosilo najviših plus 27. Tada dolazi do opuštanja u redovima domaćina, Avellino radi 16:2 i do kraja susreta još značajnije smanjuje zaostatak i na kraju upisuje pristojan poraz 90:83.

Kod Maccabija najistaknutiji bili su Carlos Arroyo koji se s 20 poena, osam asistencija i pet skokova iskupio za lošu igru u Zagrebu, te Lior Eliyahu s 15 poena i stopostotnim šutom 7/7. U gostujućem sastavu Chris Warren ubacio je 20 poena, a Marko Tušek dodao je 13 poena i šest skokova.

Olympiakos i Unicaja podijelili su po poluvrijeme, a impresivnija je bila izvedba Grka u drugom dijela koja ih je odvela i do pobjede 83:72. U prvih 20 minuta Unicaja je igrala vrlo dobro i Olympiakos je tek u samom finišu poluvremena preko Thea Papaloukasa stigao do vodstva 39:38.

Odmah na startu drugog poluvremena Olympiakos se predvođen Bouroussisom i Printezisom odvojio i otišao na plus deset i do kraja susreta nije dopuštao Unicaji da ozbiljnije zaprijeti. Kada je Printezis zakucao za 77:63 u finišu susreta, postalo je jasno kako će Unicaja praznih ruku iz Grčke.

Ioannis Bouroussis odigrao je veliku utakmicu ubacivši 20 poena uz 13 skokova, a slijedio ga je Josh Childress s 15 poena. Nikola Vujčić pamti i bolje igre u karijeri, ovaj susret završio je bez poena (0/2 iz igre, 0/2 s linije slobodnih) uz uhvaćena četiri skoka. Kod Unicaje vrlo dobar bio je Robert Archibald sa 17 poena i sedam skokova, a Thomas Kelati dodao je 15 poena (pet trica).

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Olympiakos83:72Unicaja Málaga
Maccabi Tel Aviv90:83Sidigas Avellino
Le Mans Sarthe54:58Cibona
1Unicaja Málaga 82+73
2Olympiakos 64+67
3Maccabi Tel Aviv 64+4
4Cibona 55-12
5Sidigas Avellino 37-60
6Le Mans Sarthe 28-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!