Kup UEFA - Skupina D, 2. kolo, 06.11.2008, 18:00 h
Spartak Moskva
Spartak Moskva 1:2 Udinese
Udinese

Udinese na vrhu

Antonija Pavlić • četvrtak, 06.11.2008.
Udinese na vrhu
Foto: EPA

Talijanski je Udinese s današnjom 2:1 pobjedom nad Spartakom potvrdio prolaz u sljedeću fazu natjecanja po skupinama. Premda je publika na Lužnikiju vidjela izrazito napadački orijentiranu Spartakovu momčad, koja je od Udinesea na koncu odnijela uvjerljivu statističku pobjedu, trenutci inspiracije Fabija Quagliarelle stajali su rusku momčad sva tri boda, s kojima se sada, zajedno s NEC-om, ali i utakmicom više, nalaze na posljednjem mjestu D skupine...

Utakmicu je bolje otvorio Spartak, do 6. su minute igrači menadžera Michaela Laudrupa nekoliko puta pokušali ugroziti Hadanoviča, no neuspješno. U 11. minuti Quagliarella trese vratnicu, a samo minutu kasnije isti igrač ponovno šutira na vrata hrvatskog reprezentativnog golmana Stipe Pletikose, te ovog puta pogađa nekoliko centimetara niže. Asistenciju je za ovaj pogodak upisao Simone Pepe.

Veselje gostiju ipak je potrajalo samo pet minuta. Aleksandr Pavlenko je izveo udarac iz kuta, lopta se iz šesnaesterca odbila do Clementea Rodrígueza na rubu kaznenog prostora, koji desnom nogom pronalazi sam kut Hadanovičevog gola.

Spartak je do kraja poluvremena nastavio s pritiskom te imao nekoliko dobrih prilika, no pribran je bio već toliko puta spominjani Hadanovič. Udinese nije izgledao superiorno kao u prvom kolu protiv Tottenhama, momčad Pasquala Marina uglavnom se branila i pokušavala iz kontri i polukontri ugroziti Pletikosu, koji nije imao previše posla, no ono što je išlo u okvir gola manje-više uspješno je hvatao.

Udinese je sredinom drugog dijela igre preuzeo inicijativu i gotovo se statistički poravnao s ruskom momčadi, a nagrada tomu stigla je u 60. minuti. Glavni su akteri ponovno bili strijelci u prvom dijelu, Quagliarella i Rodriguez. Quagliarella je ušao s loptom u kazneni prostor i prošao Rodrigueza koji ga s leđa ruši i sudac pokazuje na bijelu točku. Realizaciju je na sebe preuzeo sam Quagliarella, i smireno pogodio za vodstvo talijanskog sastava.

Priliku je Spartaku u posljednjim minutama ponudio Pasquale, koji je zaradio crveni karton te tako ostavio svoju momčad s igračem manje na terenu. Vremena je međutim bilo premalo, uspio je ruski klub tek dva puta zaprijetiti, pokušali su Dzyuba i Kováč no Hadanovič je i u sudačkoj nadoknadio potvrdio dnevnicu i spasio svojoj momčadi sva tri boda, s kojima su se učvrstili na prvom mjestu skupine D.

Kup UEFA - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Spartak Moskva1:2Udinese
Tottenham4:0Dinamo
1Udinese 46:4+29
2Tottenham 47:4+37
3N.E.C. Nijmegen 46:5+16
4Spartak Moskva 45:6-14
5Dinamo 44:9-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!