Vodeni sportovi

Šibenik pokleknuo u Kotoru

Ivana Jurica • nedjelja, 23.11.2008.
Šibenik pokleknuo u Kotoru
Foto: Kristijan Komarica

Prvi povijesni nastup Šibenčana u Euroligi nije donio previše razloga za zadovoljstvo. U prvom kolu skupine C momčad Ivice Tucka poražena je u Kotoru od Primorca s uvjerljivih 13:6, iako su se gosti vrlo dobro držali u prve dvije četvrtine koje su završili s minimalnim zaostatkom...

Primorac – Šibenik NCP 13:6 (4:3, 2:2, 5:1, 2:0)

Kotor, bazen SRC ''Nikša Bućin''

Primorac: Radić, Dr. Brguljan 1, Crepulja, Petrović 2, Milić, Zatovič, Kiss 3, Pasković 4, Pavlović 1, Steinmetz 1, Drašković, Šetka 1, U. Brguljan, trener: Ranko Perović.

Šibenik NCP: Moses, Šutalo, Maškarić, B. Letica 1, Brlečić 2, Škorić, Španja, Brkić 2, Sutić 1, S. Letica, Vuleta, Samodol, Jukić, trener: Ivica Tucak.

Peterci: Primorac 4/4, Šibenik NCP 2/2

Igrač više: Primorac 3/7, Šibenik NCP 4/8

Suci: Szekely (Mađarska) i Hausche (Njemačka)

Domaćini su već u prvom napadu stigli do prednosti: Kiss je iz peterca prevario Amerikanca na golu Šibenika Merilla Mosesa. Drugo isključenje Andrije Španje u prvoj četvrtini kaznio je i Pavlović za vodstvo od 2:0. Početnu tremu Šibenčani vrlo brzo prevladavaju. Brlečić postiže prvi gol u Euroligi, kapetan Brkić izjednačava na 2:2, a vodstvo momčadi Ivice Tucka donosi Boris Letica iz peterca. No, prva četvrtina ipak je pripala domaćim vaterpolistima koji pogocima Paskovića i D. Brguljana vode s 4:3.

Na početku drugih osam minuta Nikola Sutić postiži gol za izjednačenje. Novo vodstvo prvacima Crne Gore donosi Šetka koji sigurno realizira kontru. Nešto kasnije svoj drugi pogodak postiže i Kiss, ali se na poluvrijeme odlazi rezultatom 6:5, jer se u strijelce upisao i Brkić iz peterca.

Odlična igra gostiju iz prvog poluvremena u samo tri minute nastavka je neutralizirana. Crnogorci golovima Kissa, Petrovića i Paskovića dolaze do četiri pogotka prednosti (9:5). Jedini pogodak Šibenčana u toj četvrtini, a pokazat će se kasnije i do kraja utakmice, postigao je Brlečić. Primorac do kraja treće četvrtine potiže dva nova gola preko Petrovića i Paskovića.

Pomoćni trener Šibenika Renato Vrbičić dobio je crveni kartone krajem treće četvrtine. U posljednjih osam minuta domaćini su još dva puta zatresli mrežu Mosesa. U strijelce su se upisali i Steinmetz i Pasković.

U sljedećem kolu Šibenik NCP na domaćem bazenu dočekuje grčki Olympiakos (13./14. prosinca).

Euroliga - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Olympiakos10:7Brescia
Primorac Kotor13:6Solaris
1Olympiakos 661:45+1616
2Primorac Kotor 673:47+2612
3Solaris 648:65-177
4Brescia 646:71-250

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!