Nogomet

Iz Istanbula se vidi Kijev

Borna Rupnik • srijeda, 26.11.2008.
Iz Istanbula se vidi Kijev
Foto: EPA

Iako je momčad Fenerbahčea na svom terenu propustila dobru priliku zadržati nadu u plasman u osminu finala Lige prvaka, u Istanbulu se ne osjeća prevelika tuga, jer su se gotovo svi već okrenuli Kijevu i napadu na treće mjesto u skupini...

Poraz od Porta, koji je Portugalcima osigurao drugi krug, iznenađujuće je brzo zaboravljen. U turskoj se momčadi najviše priča o posljednjem kolu, u kojem će Fenerbahče pokušati svladati Dinamo u Kijevu i izboriti se nastavak natjecanja u Kupu UEFA. Poseban poticaj igračima Luisa Aragonesa bit će činjenica da će se finale tog natjecanja igrati upravo na njihovom stadionu.

Španjolski se trener ipak prvo osvrnuo na doživljeni poraz (1:2), a zanimljivo je kako nije spominjao sumnjivi pogodak Porta, već se usredotočio samo na igru svoje momčadi: "U prvih smo 35 minuta igrali najbolji nogomet ove sezone, ali za razliku od Portugalaca, svoje šanse nismo iskoristili. U nogometu to znači samo jedno - poraz. Nismo zaslužili izgubiti, ali pamti se samo rezultat".

A upravo se zbog rezultata Aragones mora odmah početi pripremati za susret protiv Dinama: "Gledamo samo prema naprijed. U Kijevu se igra za mjesto u Kupu UEFA". Njegovo razmišljanje dijeli i desni branič Gökhan Gönül: "Liga prvaka je gotova. Naše smo navijače usrećili prošlogodišnjim uspjehom, a nadam se kako ćemo ove godine učiniti isto, samo u drugom natjecanju. Bila bi nam čast igrati finale na vlastitom stadionu".

Za lošije rezultate turski nogometaš prvenstveno krivi božicu fortunu: "Nesreće nas prate i u domaćem prvenstvu i u Ligi prvaka. Napadamo i ne možemo zabiti, dok protivnicu postignu pogodak iz prvog ozbiljnijeg napada. Primamo golove koji nam uništavaju motivaciju". Međutim, izreka kaže kako sreća prati hrabre, a nitko se u Turskoj ne bi žalio da im se ponešto vrati upravo u Kijevu.

Na klupi slavljenika sjedio je Jesualdo Ferreira, koji nije skrivao oduševljenje predstavom svojih igrača, koji su kolo prije kraja osigurali nastavak natjecanja u Ligi prvaka. Štoviše, ne namjeravaju se tu zaustaviti: "Ovo je veliki uspjeh koji treba proslaviti, ali mislim da ćemo završiti kao pobjednici skupine. Moja je momčad mlada i neiskusna, a doživjela je i puno kritika. Sada su odgovorili na najbolji mogući način, nisu gubili kontrolu i nisu podlegli atmosferi na stadionu. Čestitam im", zaključio je trener Porta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!