Nogomet

"Idemo po prolaz"

Borna Rupnik • četvrtak, 27.11.2008.
"Idemo po prolaz"
Foto: EPA

Ciparska senzacija posustala je tek u samoj završnici susreta protiv favoriziranog Werdera, no niti dva izgubljena boda ne znače kraj. Naprotiv, u Anorthosisu ovakav rasplet vide samo kao početak konačnog obračuna za osminu finala Lige prvaka...

Malo tko je vjerovao da će Anorthosis prije posljednjeg kola skupine B biti na bilo kojem drugom mjestu osim četvrtom. A oni ne samo da su treći, nego ih pobjeda protiv Panathinaikosa vodi u drugi krug, o kojem se čak niti na Cipru nije sanjalo. Pothvat bi bio tim veći što bi se dogodio usred Grčke, i to nakon što su u pretkolu izbacili Olympiakos.

"Nemamo izbora", kaže francuski veznjak u dresu Anorthosisa, Vincent Laban, i nastavlja: "Vrlo je jednostavno, u Grčkoj moramo pobijediti. Još ćemo jednom dati sve od sebe". Njegov suigrač, koji je zabio gol Werderu ušavši s klupe, Nikos Nikolau, dodaje: "Nada je tu, a osim toga, sve je još u našim rukama. Danas smo platili za svoje greške, ali to je nogomet".

Nizozemski branič Jeffrey Leiwakabessy izjavio je: "Razočarani smo jer smo u vrlo kratkom roku primili dva gola. Ne znam kako se to dogodilo. No, proučit ćemo greške i paziti da se ne ponove. Veselim se utakmici s Panathinaikosom - ukoliko pokažemo jednaku borbenost, sve je moguće".

A po najveći skalp svoje trenerske karijere kreće i Temuri Ketsbaia: "U Atenu idemo po rezultat. Naravno da neće biti lagana utakmica, ali nama niti jedna nije bila lagana. Igrači su na svakoj utakmici uložili ogroman trud, ali greške se na ovoj nogometnoj razini odmah kažnjavaju. Trenutno se moramo opustiti i smiriti, jer smo već sada natjerali Europu da priča o nama".

Nijemac Thomas Schaaf pokušao je isticati neke pozitivne strane, ali razočaranje zbog gubitka šansi za nastup u osmini finala nije mogao sakriti. Ostaje dojam da je momčad iz Bremena unaprijed uračunala prolaz skupine. "Možda nam je nedostajalo malo volje i hrabrosti. Prostor koji nam se otvarao znali smo iskoristiti samo u prvih 20 minuta. Neke su stvari bilo dobre, ali nismo pokazali ono što se od nas očekivalo".

"Naravno da smo razočarani, jer smo se nadali prolasku. Danas nam se pružila prilika, ali smo je propustili, a sada će ono što smo planirali kao veliko finale protiv Intera biti samo borba za Kup UEFA. No, moramo gledati uspjeh kroz cijelu sezonu: igrali smo Ligu prvaka, što je dobro, i nismo osigurali nastavak natjecanja, što nije dobro", završava Schaaf.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!