Nogomet

Sjajno izdanje Manchester Cityja

Vedran Babić • četvrtak, 27.11.2008.
Sjajno izdanje Manchester Cityja
Foto: EPA

U dvjema utakmicama skupine A Lige Uefa Manchester City je na gostovanju iznenadio Schalke s 2:0 i praktički osigurao daljnji plasman, dok su PSG i Racing Santander podijelili bodove...

Može i bez Robinha

Iako su u Gelsenkirchen stigli bez ponajboljeg igrača Robinha, koji je na Otoku ostao zbog manje ozljede, nogometaši Manchester Cityja odigrali su utakmicu "za pet". Hladnokrvno su iskoristili svoje šanse i upisali drugu pobjedu iz isto toliko utakmica te se doveli na koračić i do teoretskog osiguranja drugog kruga.

Vodstvo gostujućem sastavu donio je Benjani u 32. minuti nakon asistencije Daniela Sturridgea. Prije toga je Jenas dvama udarcima iz daljine testirao gostujućeg golmana Dunnea. Pred kraj prvog dijela pogodak Stephena Irelanda je poništen zbog zaleđa, no isti igrač ipak je riješio utakmicu u 66. minuti, kada je odbijenu loptu pospremio u mrežu. Do kraja je terenom vladao Schalke, koji je propustio nekoliko dobrih šansi. Udarac Pandera uspješno je ukrotio Dunne, dok je Halil Altintop loše pucao iz dobre pozicije.

U samoj završnici Dunne je "skinuo" i udarac glavom Asamoaha, tako da je rezultat ostao nepromijenjen. Za poražene domaćine hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je do 63. minute, kada ga je zamijenio već spomenuti Asamoah.

Loše za oba kluba

Neodlučenim rezultatom na Parku Prinčeva ne mogu biti zadovoljni ni PSG ni Racing. Pogotovo se to odnosi na domaćina koji je prosuo vodstvo od 2:0 za koje su zaslužni bili Mateja Kežman (5.) i Peguy Luyindula (32.). Za prvi pogodak Španjolaca kriv je branič PSG-a Sammy Traore, koji je krajem prvog dijela matirao vlastitog golmana, a konačnih 2:2 u 56. minuti postavio je Gonzalo Colsa sjajnim udarcem s nekih 30 metara.

Ovakvim raspletom situacije PSG nakon dva odigrana susreta ima samo jedan bod, dok je Racing na dva boda iz tri utakmice. Francuski div u iduće dvije utakmice ima teške ispite protiv Manchester Cityja u gostima te protiv Twentea kod kuće, dok će Racing u posljednjem kolu 18. prosinca ugostiti spomenuti City.

Kup UEFA - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Schalke 040:2Manchester City
PSG2:2Racing Santander
1Manchester City 46:5+17
2Twente 45:8-36
3PSG 47:5+25
4Racing Santander 46:5+15
5Schalke 04 45:6-14

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!