Nogomet

"Morales je bio nadigran"

Tomislav Pacak • četvrtak, 27.11.2008.
"Morales je bio nadigran"
Foto: Davor Sajko

Marijan Vlak podijelio je s novinarima svoje viđenje susrete, otkrio je i kako je zamislio napasti Spartak, ali priznao je da njegova momčad nije odigrala dovoljno dobro za izbjegavanje poraza...

Vlak je bio zadovoljan trudom igrača: "Mislim da je utakmica bila jako zahtjevna. Igrači su napravili veliki napor, dobro su se borili, ali to nije bilo dovoljno da izvučemo barem nulu. Nemam što prigovoriti igračima jer su pokazali htijenje i želju, ali to nažalost nije bilo dovoljno. Čestitam Spartaku čija je pobjeda ipak zaslužena."

Možda bi sve bilo drugačije da je svoju šansu iskoristio Mandžukić: "Da smo to zabili, utakmica bi imala drugačiji tijek i vjerojatno je ne bi izgubili. Nije bilo puno prilika, postoji žal da nismo barem odigrali neriješeno."

Zamjenu Morales-Balaban u 41. minuti Vlak je logično objasnio: "Morales je imao dosta problema u tijeku igre. Nije napravio ono što sam očekivao, da će razigravati naše brze igrače u napadu, Ibaneza i Mikića. Kovač je bio superioran prema njemu i to je bio jedini razlog zašto sam ga izvadio. Uvođenjem Balabana sam pokušao ojačati napad i po meni je to bila korektna izmjena."

Odlični Ibanez, jasno, nije zamijenjen zbog Vlakove želje: "Ibanez je tražio izmjenu, on se potrošio, vidjeli ste koliko je srca i agresivnosti dao, on je definitivno dao maksimum."

Spartak je gospodario sredinom terena nakon izlaska Moralesa, što je prema Dinamovo strategu bilo očekivano: "Oni su dominirali sredinom jer smo mi imali drugu špicu, igrali smo 4-4-2. Početkom drugog dijela smo izgledali jako dobro, malo nam je nedostajalo da zabijemo pogodak."

Vlak je objasnio kako je početnim sastavom želio napasti njihovu visoku liniju, i da je zato započeo s dva brza igrača na krilima. Priznao je i da je poslije 70. minute Dinamo počeo evidentno padati u fizičkoj snazi, iako nije direktno htio okriviti one odgovorne za fizičku spremu momčadi.

Što sada Dinamo može u Udinama? "Imamo još utakmicu u Udinama i ne idemo tamo s bijelom zastavom. Igramo protiv jedne od dvije najbolje momčadi u skupini, ali idemo tamo pokušati napraviti čudo i sigurno se nećemo predati. Ako uspijemo zadržati ovo da igrači daju svoj neki maksimum, i još u par dana promijeniti neke stvari koje se mogu promijeniti, ali će i oni tražiti prolaz jer još nisu sigurni."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!