Nogomet

Mala, ali šansa

Vedran Attias • srijeda, 03.12.2008.
Mala, ali šansa
Foto: Kristijan Komarica

Dinamo je u Udine otputovao s nadom. Opravdanom ili ne, saznat ćemo u četvrtak od 18 sati. Udinese igra loše i ima niz od četiri poraza zaredom što može biti dobro za Dinamo, ali isto tako i loše dok se Modri svakako "bude" pod Marijanom Vlakom i igraju bolji nogomet nego prije...

Koliko je Udinese objektivno jak - teško je reći. Često se mogu čuti priče kako bi Dinamo da kojim slučajem igra Seriu A vodio borbu za opstanak, no tako nešto nemoguće je realno potkrijepiti nekim dokazima. Eto, sada je pred Modrima prilika pokazati gdje je "njihovo mjesto" u talijanskoj ligi u susretu protiv momčadi koja će na kraju vrlo vjerojatno biti u krugu momčadi koje idu u Europu sljedeće sezone.

Dinamo i s porazom u igri

Dinamo po pobjedu u Italiji putuje bez Mandžukića i Moralesa. Zanimljivo, prije samo mjesec dana sigurno bi stavili epitet (po)najboljih igrača Dinama ispred spomenutog dvojca dok su danas oni samo - Mandžukić i Morales. Dinamo je protiv Spartaka izgledao solidno dok je predstava u Varaždinu bila još bolja.

Baš bi ta momčad koja je protiv Varteksa, posebno u nastavku, stvorila niz prilika i potpuno dominirala - trebala istrčati na stadion Udinesea. Dvojbe trener Marijan Vlak ima na dvije pozicije, a to su ona u veznom redu za koju konkuriraju Tomić i Badelj te ona u samom vrhu napada gdje bi mogao početi Tadić umjesto Balabana, no trener je ipak bliže "varaždinskoj" varijanti.

Što se tiče Udinesea, niz od četiri poraza prilično je uzdrmao Pasquale Marina koji bi vrlo lako mogao odmarati neke igrače za susret protiv Atalante u kojem Udinese traži izlaz iz krize. Sigurno neće igrati suspendirani branič Pasquale dok je ostalo nezahvalno prognozirati. Hoće li igrati Di Natale, Quaqliarella ili netko treći teško je reći, a u krajnjem slučaju i ne toliko bitno jer su razlike u kvaliteti - zanemarive.

Koliko god to čudno zvučalo, umorni Dinamovi igrači se - dižu u formi. Naravno, premalo je utakmica pod trenerom Vlakom odigrao Dinamo, no činjenica jest kako "njegov" Dinamo izgleda borbenije, čvršće, kompaktinije i jednostavno - bolje nego onaj Branka Ivankovića.

Prije puta u Udine trener Dinama poručio je: "Idemo tamo dati sve od sebe. Dok ima nade - moramo pokušati. Ne bi imalo niti smisla ići tamo ako ne mislimo pobijediti." I zaista, nije upitno da će igrači Dinama dati sve od sebe iako je pred njima bitn(ij)a utakmica sa Zagrebom, a hoće li to biti dosta - ostaje nam vidjeti.

Dinamo je svoju priliku imao protiv Spartaka i nije uspio, no Modrima se otvorila nova. Naravno, puno teža, no šansa je - šansa. Iako Dinamu moguća pobjeda u Udinama ne znači prolaz niti poraz ne znači ispadanje - jasno je kako bi Dinamu bod(ovi) iz Udina mogli donijeti europsko proljeće. Vrijedi pokušati, zar ne? 1.700 Bad Blue Boysa koji su kupili kartu za utakmicu vjeruje.

Kup Uefa, skupina D, 4. kolo: Udinese - Dinamo, 18.00

Udinese: Hadnanović - Motta, Coda, Felipe, Domizzi - Inler, D'Agostino, Flores, Obodo - Quagliarella, Sanchez

Dinamo: Butina - Etto, Bišćan, Drpić, Hrgović - Vrdoljak, Tomić - Mikić, Sammir, Ibanez - Balaban

Kup UEFA - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Spartak Moskva1:2N.E.C. Nijmegen
Udinese2:1Dinamo
1Udinese 46:4+29
2Tottenham 47:4+37
3N.E.C. Nijmegen 46:5+16
4Spartak Moskva 45:6-14
5Dinamo 44:9-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!