Kup UEFA - Skupina D, 4. kolo, 03.12.2008, 18:00 h
Spartak Moskva
Spartak Moskva 1:2 N.E.C. Nijmegen
N.E.C. Nijmegen

NEC se vratio u život

Marin Vuković • srijeda, 03.12.2008.
NEC se vratio u život
Foto: EPA

Premda im nitko nije davao previše izgleda za europsko proljeće, nogometaši NEC-a preokretom su u završnici utakmice u Moskvi došli u situaciju da sami odlučuju o svojoj sudbini.

Moskovski Spartak do pet minuta prije kraja u džepu je držao jedno od tri mjesta koja osiguravaju nastavak natjecanja u Kupu Uefe, ali su u samoj završnici ispustili prednost i europsko proljeće stavili pod veliki znak upitnika.

S druge strane, nizozemska momčad je pobjedom osigurala meč loptu i u posljednjem kolu će pred svojim navijačima tražiti prolaz u sljedeći krug. Nije mala stvar da ih u toj utakmici očekuje Udinese, koji je već sada osigurao prolaz.

Dinamo je u Udinama izdržao tek pet minuta, a NEC u Moskvi tri minute manje. Već u drugoj minuti Nikita Baženov je ubacio u šesnaesterac gostiju, a tamo se našao Sergej Kovalčuk i posve neometan glavom postigao vodeći pogodak.

Spartak je nakon vodećeg pogotka zaspao i prepustio inicijativu gostima, koji su potom stvorili bezbroj opasnih prilika pred vratima Stipe Pletikose, ali je naš vratar sjajnim obranama uspijevao sačuvati svoju mrežu. Sve do 85. minute...

Pet minuta prije kraja uslijedio je preokret gostiju, Collins John je glavom proslijedio loptu do Jhona van Beukeringa koji vraća utakmicu na početak.

Konačna odluka stigla je već dvije minute kasnije, fenomenalnim udarcem s dvadesetak metara Lasse Schöne je pogodio donji desni kut Pletikosina gola i NEC-u donio možda i ključnu pobjedu u skupini D.

Kup UEFA - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Spartak Moskva1:2N.E.C. Nijmegen
Udinese2:1Dinamo
1Udinese 46:4+29
2Tottenham 47:4+37
3N.E.C. Nijmegen 46:5+16
4Spartak Moskva 45:6-14
5Dinamo 44:9-53

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!