Nogomet

City dalje, Schalke u provaliji

Petar Plevnik • srijeda, 03.12.2008.
City dalje, Schalke u provaliji
Foto: EPA

Nakon odigranih susreta četvrtog kola u skupini A poznata su dva putnika u sljedeći krug natjecanja. Manchester Cityu je za taj pohtvat bio dovoljan bod protiv PSG-a, dok je Twente pobjedom nad Schalkeom bacio njemačku momčad u gotovo bezizlaznu situaciju, a sebi osigurao plasman dalje...

U ne tako davnoj prošlosti, Kup Uefa donio je puno sreće i zadovoljstva među navijače Schalkea, no nakon večerašnjeg gostovanja u Enschedeu mnogobrojni poklonici nebeskoplavih imaju samo razloga za zabrinutost. A razloga biti zabrinut za svoj posao svakako ima trener Schalkea Fred Rutten, koji je večeras vjerojatno požalio što je ove sezone klupu Twentea zamijenio onom Schalkea.

Da igrači Stevena McLarena neće imati previše razumijevanja za probleme svog dojučerašnjeg trenera vidjelo se već nakon nepune dvije minute kada domaćini koriste nesnalaženje gostujuće obrane te preko Wiealerta dolaze u vodstvo. Rani pogodak u potpunosti je preselio igru na polovicu domaćina, a odličnu prigodu da dođu do izjednačenja gosti su imali u 19. minuti, no Asamoah ne koristi situaciju jedan na jedan. Da Schalke večeras neće biti miljenik sreće pokazala je i 41. minuta kada udarac Westermanna pogađa unutarnji dio vratnice od koje se lopta odbija ravno u ruke vratara.

Jednako šokantno kao prvi, za goste je započeo i drugi dio susreta. Najbolji strijelac domaćina Perez lakoćom se oslobodio Jonesa na rubu 16-erca te preciznim udarcem matirao nemoćnog Neuera za 2:0. Kao i nakon prvog pogotka, uslijedila je totalna ofenziva gostiju, koji su do kraja susreta upsjeli tek stići do počasnog pogotka Asamoaha u 77. minuti. Schalke, na čijoj je klupi sjedio Ivan Rakitić, tako za prolaz dalje mora u posljednjem kolu čekati eventualne posrtaje Racinga i PSG-a.

Puno manje uzbuđenja bilo je u Manchesteru, gdje je domaćem Cityu za potvrdu plasmana u sljedeći krug bio potreban bod protiv posljednjeplasiranog PSG-a. Iako je odigrala sve samo ne nezaboravnu utakmicu, momčad Marka Hughesa uspjela je u svom naumu te u posljednjem kolu može putovati na izlet u Santander. S druge strane, Parižanima nakon večerašnjih 0:0 ostaje nada da će City ipak ozbiljno shvatiti taj susret, budući da im je osim domaće pobjede nad Twenteom, za prolaz dalje potrebno i da City ostane neporažen u Španjolskoj.

Kup UEFA - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Manchester City0:0PSG
Twente2:1Schalke 04
1Manchester City 46:5+17
2Twente 45:8-36
3PSG 47:5+25
4Racing Santander 46:5+15
5Schalke 04 45:6-14

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!