Nogomet

Rosenborg odveo Valenciju dalje

Vedran Babić • četvrtak, 04.12.2008.
Rosenborg odveo Valenciju dalje
Foto: EPA

Oba dvoboja 4. kola skupine G Lige Uefa završena su identičnim rezultatom, 1:1. Takvim raspletom Rosenborg je u Kopenhagenu izgubio sve šanse za drugi krug, dok je Valencia odigrala još jednu slabu utakmicu na Mestalli protiv Club Bruggea...

Nakon što su u svojoj prvoj utakmici odigrali "mršavih" 1:1 s Kopenhagenom i zatim na gostovanju pregazili Rosenborg 4:0, Šišmiši su opet zakazali na svom travnjaku. Ovoga puta bod je osvojio Club Brugge za kojeg naš Ivan Leko nije ušao s klupe. Belgijanci su poveli u 18. minuti preko Antolina Alcaraza, ali su iz kornera u 60. minuti ipak kapitulirali. Strijelac je bio Nikola Žigić.

Valencia je unatoč remiju, zahvaljujući raspletu drugog večerašnjeg dvoboja, ipak potvrdila plasman u drugi krug, jer će u posljednjem kolu Brugge i Kopenhagen međusobno odlučivati o posljednjem putniku iz skupine. Španjolci za svoj plasman mogu zahvaliti Rosenborgu, koji u glavnom gradu Danske nije uspio zadržati vodstvo koje im je u 33. minuti donio Steffen Iversen.

Norvežani su, naime, svega pet minuta prije kraja primili pogodak i to iz kornera. Ubacio je Oscar Wendt, a najviši u skoku bio je branič Mikael Antonsson, koji je na taj način zabio posljednji čavao u lijes Rosenborgovih europskih ambicija za ovu sezonu. Kao što smo već spomenuli, u posljednjem kolu će Brugge na domaćem terenu dočekati Kopenhagen u izravnom obračunu za plasman u drugi krug, dok će vodeći St. Etienne i Valencia odigrati susret bez rezultatskog značaja.

Kup UEFA - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Valencia1:1Club Brugge
København1:1Rosenborg
1Saint-Étienne 49:4+58
2Valencia 48:4+46
3København 44:5-15
4Club Brugge 42:3-13
5Rosenborg 41:8-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!