Rukomet

Splitske pripreme po planu

HINA • ponedjeljak, 08.12.2008.
Splitske pripreme po planu

Gradonačelnik Splita Ivan Kuret danas je je izjavio kako se pripreme u tom gradu za početak predstojećeg Svjetskog rukometnog prevsntva odvijaju po planu te da će sve biti spremno za ceremoniju otvaranja 16. siječnja 2009. godine...

Odgovarajući na pitanja vijećnika splitskog Gradskog vijeća na današnjoj sjednici Vijeća, Kuret je kazao kako će nova dvorana u Splitu, u kojoj će se igrati utakmice Svjetskog prvenstva u skupini u kojoj je i hrvatska reprezentacija, biti otvorena 27. prosinca ove godine.

"Rukometna reprezentacija Hrvatske će odmah nakon Nove godine doći na pripreme u Split gdje će u novosagrađenoj dvorani odigrati i jednu pripremnu utakmicu", izvijestio je Kuret.

Po njegovim riječima, u interesu Hrvatske i Splita je da se pokažu organizacijske sposobnosti na jednoj takvoj manifestaciji kao što je Svjetsko rukometno prvenstvo te da kvaliteta organizacije neće biti ugrožena smanjenjem troškova koje traži grad Split.

Pritom je ponovio kako grad Split nije prihvatio zahtjev Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) da predstojeće Svjetsko prvenstvo sufinancira sa četiri milijuna kuna, nego će za tu namjenu izdvojiti "nešto menji iznos".

"O tomu pregovaramo sa HRS-om i vjerujem da ćemo se uskoro uspjeti dogovoriti", dodao je Kuret.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!