Košarka

Fenerbahče bez Gire poražen u Berlinu

Ante Jukić • utorak, 09.12.2008.
Fenerbahče bez Gire poražen u Berlinu
Foto: Nikola Movrić

Ovotjedni program u skupini C košarkaške Eurolige otvoren je večerašnjim dvobojem Albe i Fenerbahčea. Do pobjede u došli domaćini, koje su predvodili raspoloženi Sesay i McElroy...

Gordan Giriček će još malo pričekati na svoj premijerni euroligaški nastup za Fenerbahče. Iako su neke najave govorile da bi se Girin debi mogao dogoditi u Berlinu, hrvatski košarkaš ni ovog puta nije mogao pomoći svojim suigračima, koji su u njemačkoj prijestolnici ubilježili četvrti poraz u Skupini C košarkaške Eurolige. Alba je, pak, ubilježila svoju treću pobjedu.

Početak dvoboja u berlinskoj O2 World Areni nije dao naslutiti uvjerljivu pobjedu domaćina. Prvih deset minuta utakmice okončano je s +9 Fenerbahčea, a više od 13 tisuća domaćih navijača još više je šokiralo samo deset pogodaka Albe u tom razdoblju. Ipak, već do poluvremena domaćini su uspjeli uhvatiti priključak, da bi zatim u nastavku potpuno preuzeli kontrolu igre u svoje ruke i ubilježili sigurnu 72:63 pobjedu.

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Ansu Sesay, koji je ubacio 17 poena. Uz njega, lijepu je rolu pružio i Immanuel McElroy (16 poena, šest skokova), dok se kod Fenera istaknuo Mirsad Turkcan (13 poena, sedam skokova).

Euroliga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Alba Berlin72:63Fenerbahçe
Baskonia101:69Petrol Olimpija
Club Joventut Badalona97:93Virtus Roma
1Baskonia 82+108
2Virtus Roma 64+28
3Fenerbahçe 64+24
4Club Joventut Badalona 46-10
5Alba Berlin 46-57
6Petrol Olimpija 28-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!