Košarka

"Razbio nas Marshall"

Vedran Attias • srijeda, 10.12.2008.
"Razbio nas Marshall"
Foto: Kristijan Komarica

Nakon uvjerljive pobjede Cibone protiv Le Mansa, trener gostiju nije mogao biti previše sretan dok je Perasović - uvijek jednako "sretan"...

Gostujući trener John-David Jackson nije bio zadovoljan igrom svoje momčadi: "Moj je dojam bio kako smo počeli sa samopouzdanjem i dobrim rješenjima u napadu, no onda smo pali, prije svega, u obrani." Dosta toga nije štimalo u obrani gostiju: "Nismo imali snage i dosta toga je prolazilo kroz sredinu nakon čega su uslijedili laki šutevi. Svi razmišljaju o napadu dok je puno bitnije odigrati obranu."

Trener gostiju istaknuo je Marshalla: "Marshall je odigrao odličnu utakmicu i razbio nas. On ima odličan talent, no nije toliko fizički jak i trebali smo igrati čvršće na njemu. Nije bilo razloga da Ciboni dajemo toliko lakih šuteva i skokova u napadu što me vrlo frustrira."

Vezane vijesti

Trener Cibone Velimir Perasović bio je zadovoljan petom pobjedom Cibone u Euroligi: "Kao što sam rekao igračima, dobili smo što utakmicu koju smo morali i sada nam treba još jedna pobjeda da ne ovisimo o drugima."

Cibosi nisu dobro krenuli u utakmicu: "Evidentno je da je bilo dosta nervoze na početku i dozvolili smo im dosta lakih poena, a oni su napadačka momčad koja je znala kazniti naše izgubljene lopte. U trećoj i četvrtoj smo četvrtini igrali onako kako ja želim."

Jesu li možda Cibosi malo podcijenili goste na početku?: "Ne može se u Euroligi, a niti Jadranskoj ligi, protiv nikoga igrati neozbiljno. Mi imamo karakter i ozbiljnost, no ponekad su noge spore, a protivnik ima kapacitet više. Grešaka ima i moramo raditi, ali ekipa to želi."

Perasović je vrlo rano zamijenio Callowayja nakon pogreške u obrani: "Očito me nešto u tom momentu iznerviralo, ali ne znam sada što. Činilo mi se da je bio u drugoj ili trećoj brzini pa sam ga izvadio. Ima on momenata kada se čini malo odsutan pa ga je potrebno malo probuditi. Poslije je odigrao sjajno."

Zato je Marshall odigrao odličnu utakmicu: "Nakon dvije loše, odigrao je na svom nivou kao prije događaja u Splitu. On je toliko jako želio igrati da je ovo strašno bitno za njega. Držao je ravnotežu u nekim momentima, no ne volim izdvajati igrače: Prkačin i Kus su puno radili u obrani kao i ostali. Jednostavno nitko u pobjedi ovog tipa ne zaslužuje da se posebno ističe."

Odgovor trenera Cibone na pitanje je li bio nervozan na odmoru nasmijao je okupljene novinare: "Pa ja sam nervozan uvijek", rekao je Perasović i nastavio: " Treba biti svjestan da se utakmica ne dobiva u prvoj četvrtini. Danas malo momčadi može razbiti protivnika na početku."

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Cibona89:70Le Mans Sarthe
Unicaja Málaga60:56Olympiakos
Sidigas Avellino72:86Maccabi Tel Aviv
1Unicaja Málaga 82+73
2Olympiakos 64+67
3Maccabi Tel Aviv 64+4
4Cibona 55-12
5Sidigas Avellino 37-60
6Le Mans Sarthe 28-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!