Košarka

Maccabi pobijedio za sebe i Cibonu

Branimir Korać • petak, 12.12.2008.
Maccabi pobijedio za sebe i Cibonu
Foto: EPA

Sedmo kolo u skupini A Eurolige donijelo je dvoboj Avellina i Maccabija u kojem je domaćinu igrala isključivo pobjeda. Međutim, na kraju su slavili gosti iz Tel Aviva i to 86:72...

Nakon jučerašnje pobjede protiv Le Mansa i današnje pobjede Maccabija u Avellinu, Cibona se može s pravom nazvati sudionikom Topa 16 Eurolige. Doduše još uvijek postoji teorija prema kojoj Cibona ispada, a ulazi Avellino, no ona je samo teorija. Talijani bi morali slaviti kod Unicaje i Le Mansa te doma protiv Cibone dok bi Cibona morala izgubiti sve do kraja da se ne bi plasirala u Top 16. Prilično nevjerojatan rasplet, posebice se to odnosi na sam Avellino koji će teško do pobjede već idući tjedan u Malagi.

Maccabi je do vrijedne pobjede stigao iz razloga što se pokazao boljom momčadi tijekom svih 40 minuta igre. Još su se Talijani držali do sredine druge četvrtine nakon čega kreće Maccabijeva serija u kojoj do poluvremena stvaraju plus osam. Na samom startu drugog poluvremena Maccabi bježi i na dvoznamenkastu prednost i Avellino se ispod minus osam do kraja susreta nije uspio približiti.

Kod pobjednika najbolji su bili Marcus Brown s 26 poena i pet skokova, Lior Eliyahu s 18 poena i deset skokova te D'Or Fischer sa 17 poena i deset skokova. Kod Avellina Travis Best ubacio je 17 poena, a Tamar Slay 14.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Cibona89:70Le Mans Sarthe
Unicaja Málaga60:56Olympiakos
Sidigas Avellino72:86Maccabi Tel Aviv
1Unicaja Málaga 82+73
2Olympiakos 64+67
3Maccabi Tel Aviv 64+4
4Cibona 55-12
5Sidigas Avellino 37-60
6Le Mans Sarthe 28-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!