Košarka

Kelati srušio Olympiakos

Branimir Korać • srijeda, 10.12.2008.
Kelati srušio Olympiakos
Foto: Kristijan Komarica

Pobjedom Unicaje protiv Olympiakosa nastala je gužva na vrhu ljestvice skupine A. Unicaja, Olympiakos i Cibona imaju po pet pobjeda i nalaze se jednom nogom u drugom krugu Eurolige...

Nakon ždrijeba skupina Eurolige, Olympiakos i Unicaja postavljeni su za papirnate favorite skupine, a dosadašnjim učinkom opravdali su epitet. Sedmo kolo donijelo je njihov međusobni dvoboj u Malagi u kojem je Unicaja tražila pobjedu koja ju posve približava prvom cilju, a to je plasman u Top 16. Isto je tražio i Olympiakos koji bi na taj način i teoretski osigurao prolaz. Na kraju su se radovali domaćini koji su slavili tijesno 60:56.

Prvo poluvrijeme je pripalo gostima iz Pireja koji su odlično odradili taj dio i na odmor otišli s prednosti 35:28. Međutim, u trećoj četvrtini Unicaja se budi i preokreće stvari u svoju korist da bi u završnici susreta umalo prokockala prednost koju je stvorila u trećoj dionici. U samoj završnici Olympiakos je imao dva napada za poravnanje rezultata na 58:58 i odlazak u produžetak, međutim prvo je Jimenez blokirao Bouroussisa, a zatim je šut promašio Childress. Loptu je uhvatio Thomas Kelati koji s linije slobodnih bacanja završava priču.

Upravo Kelati je bio prvo ime kod pobjednika, ubacio je 18 poena uz tri skoka i bio jedini s dvoznamenkastim brojem poena u svojoj momčadi. Kod Olympiakosa po 12 poena ubacili su Schortsanitis i Printezis. Nikola Vujčić igrao je 21 minutu i ubacio pet poena uz četiri skoka i dvije asistencije.

Euroliga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

7. kolo

Cibona89:70Le Mans Sarthe
Unicaja Málaga60:56Olympiakos
Sidigas Avellino72:86Maccabi Tel Aviv
1Unicaja Málaga 82+73
2Olympiakos 64+67
3Maccabi Tel Aviv 64+4
4Cibona 55-12
5Sidigas Avellino 37-60
6Le Mans Sarthe 28-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!