Košarka

Banić i Anzulović idu dalje

Branimir Korać • srijeda, 17.12.2008.
Banić i Anzulović idu dalje
Foto: EPA

Nakon susreta četvrtog kola Eurokupa saznali smo i prve putnike u naredni krug natjecanja. Među njima se nalazi i Iurbentia naših Banića i Pašalića te Charleroi Dražena Anzulovića, Pankracije Baraća i Jure Lalića....

Skupina E

Lietuvos Rytas osvetio se Azovmašu za prošlotjedni poraz u Ukrajini i visoko ga porazio 83:64. Ukrajinci su potpuno poniženi u drugoj četvrtini koja je otišla na stranu Lietuvosa 29:9 i već na poluvremenu Litavci su imali ogromnih plus 23. U nastavku susreta samo su rutinski održavali nedostižnu prednost te u konačnici visoko slavili. Branko Milisavljević predvodio ih je s 24 poena i pet asistencija, Chuck Eidson dodao je 14 poena, deset skokova i pet ukradenih lopti, a Donatas Zavackas 12 skokova. Kod Ukrajinaca po 12 poena ubacili su Simonas Serapinas i Khalid El-Amin.

Vezane vijesti

Asvel je izgubio važne bodove na domaćem parketu porazom od Gran Canarije 81:69. Domaćin se odlično držao do posljednje dionice kada je već ušao i u probleme s osobnim pogreškama i pokazalo se kako Gran Canaria ima širu klupu i kvalitetniju momčad. Gran Canariju su predvodili Marcus Norris s 19 poena i šest skokova, Carl English s 12 poena i Sitapha Savane s 11 skokova. Kod Asvela Amara Sy ubacio je 21 poen uz sedam skokova, a Ben Dewar dodao je 13 poena i šest skokova.

Skupina F

Crvena zvezda plasirala se u drugi krug Eurokupa. Prolaz joj je donijela pobjeda na gostovanju kod Turowa 86:76 u susretu igranom u Liberecu. Susret ova dva protivnika kasnio je 40 minuta zbog kvara na semaforu za mjerenje napada te se napad morao mjeriti ručno. Inače, tijekom susreta Zvezda je dominirala, vrlo dobro je šutirala za tri poena (9/17) i na kraju zasluženo slavila. Predvodili su ju Marko Kešelj s 20 poena i pet skokova te Lawrence Roberts sa 16 poena i osam skokova. Kod domaćina Brian Bailey ubacio je 15 poena, a Dragiša Drobnjak 13. Naš Damir Miljković za 25 minuta ubacio je osam poena (2/8) uz šest asistencija.

U narednu fazu plasirao se već i Charleroi kojeg vodi naš stručnjak Dražen Anzulović. Charleroi je prolaz osigurao laganom pobjedu u Bambergu protiv Brosea 84:65 u susretu lišenom bilo kakve neizvjesnosti. Anzulovićeva momčad pokazala je da je dosta kvalitetnija od ćudljivog Brosea i očekivano je slavila. Predvodili su ih Jerry Johnson s 15 poena i Dwayne Broyles s 12 poena i osam skokova. Pankracije Barać igrao je deset minuta i ostao bez učinka dok je Jure Lalić za za 14 minuta ubacio šest poena (2/3) uz četiri skoka i dvije osvojene lopte. Kod domaćina Predrag Šuput ubacio je 19 poena, a Jared Newson 12.

Skupina G

Pamesa je prema očekivanjima uspješno odradila gostovanje kod Artlanda i plasirala se dalje. Momčad iz Valencije slavila je 89:79 i vjerojatno osigurala prvo mjesto u skupini. Ključan je bio ulazak u utakmicu koji je bio katastrofalan za Artland te je Pamesa s lakoćom stigla do visoke prednosti i više nije dozvolila domaćinu da joj zaprijeti. Odličnu utakmicu odigrali su Ruben Douglas koji je ubacio 27 poena (sedam trica) uz sedam skokova te Kosta Perović koji je dodao 16 poena i pet skokova. Kod Artlanda Darren Fenn ubacio je 23 poena, a Adam Hess 15 poena.

Domaću pobjedu i to vrlo uvjerljivu ostvario je Fortitudo koji je nadigrao FMP 88:61. Očekivana pobjeda Talijana koji su kvalitetnija momčad, a to su pokazali i na parketu. Do uspjeha su ih vodili Jamont Gordon s 23 poena i pet skokova te Lazaros Papadopoulos sa 17 poena i pet skokova. Kod FMP-a Predrag Samardžiski ubacio je 15 poena uz osam skokova, a Miroslav Raduljica dodao je deset poena.

Skupina H

Marko Banić odigrao je odličnu utakmicu u pobjedi Iurbentije protiv Nymburka. Iurbentia je pobjedom 93:72 osigurala prolaz dalje, a Banić je bio prvo ime susreta sa 16 poena (6/10) i osam skokova. Španjolci su bili nadmoćni od samog početka susreta, a Nymburk je imao dobro razdoblje igre tek na samom startu posljednje dionice kada su se i približili na desetak poena zaostatka. Uz Banića kod Iurbentije istaknuo se Renaldas Seibutis s 21 poenom dok je Drago Pašalić za 18 minuta ubacio četiri poena (1/4) uz pet skokova. Kod Čeha Goran Jagodnik ubacio je 18 poena uz pet skokova, a Arthur Lee ubacio je 12 poena.

Stefan Marković bio je nerješiva enigma za obranu Budućnosti i najzaslužniji je za vrijednu pobjedu Hemofarma 89:85. U odsustvu Vukosavljevića, Marković je preuzeo ulogu nositelja igre i predvodio je Hemofarm do pobjede s 33 poena i sedam skokova. Pomagao mu je Miljan Pavković koji je dodao 15 poena. U sastavu Podgoričana Vladimir Dragičević bio je prvo ime sa 16 poena i šest skokova dok je Marko Simonović dodao 13 poena.

Eurokup Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Lietuvos Rytas83:64Azovmash Mariupol
ASVEL Lyon-Villeurbanne69:81Herbalife Gran Canaria
1Azovmash Mariupol 42+12
2Lietuvos Rytas 33+26
3ASVEL Lyon-Villeurbanne 33-39
4Herbalife Gran Canaria 24+1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!