Košarka

Litavci u zadnji čas

Borna Rupnik • četvrtak, 18.12.2008.
Litavci u zadnji čas
Foto: Nikola Movrić

Posljednji susret skupine D Eurochallenge kupa odigran je večeras u litavskom Siauliaiju, gdje je istoimeni domaćin u vrlo izjednačenoj utakmici svladao ciparski Proteas i izjednačio se s njime na ljestvici...

Bio je to dvoboj koji su Litavci morali dobiti kako bi ostali u utrci za nastavak natjecanja. No, Ciprani su krenuli vrlo odlučno i niti u jednom trenutku nisu dopustili da im domaćini pobjegnu. Na poluvremenu su bili u zaostatku od samo četiri koša (44:40), a u posljednju se četvrtinu ušlo u potpunom rezultatskom egalu (58:58).

Ipak, predvođeni Vaidotasom Volkusom i Sauliusom Kuzminskasom, domaćini tada ulaze u dobru seriju i tri minute prije kraja bježe na 74:66. Međutim, Proteas se vraća i 54 sekunde prije isteka vremena slobodnim bacanjima Mitchella i Palalasa izjednačava na 75:75. Zatim Slezas promašuje tricu, a ciparski predstavnik ima napad za pobjedu.

No, Kounounis gubi loptu, a s druge je strane precizan Virginijus Prasikevičius te su bodovi naposljetku ostali u Litvi. Najraspoloženiji u pobjedničkim redovima ponovno je bio Gintaras Kadziulis, koji je ubacio 19 koševa, a među gostima se istaknuo Haris Mujezinović s 21 košem i pet skokova.

Eurochallenge skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

EiffelTowers Den Bosch77:70Allianz Swans Gmunden
Šiauliai77:75Proteas EKA AEL
1Proteas EKA AEL 42+63
2Šiauliai 42-13
3EiffelTowers Den Bosch 41+39
4Allianz Swans Gmunden 07-89

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!