Tenis

Kad se brat i sestra slože...

Ante Jukić • nedjelja, 04.01.2009.
Kad se brat i sestra slože...
Foto: EPA

Iako su izgubili susret parova od talijanske kombinacije Pennetta/Bolelli, Marat i Dinara pobjedom su "začinili" svoj prvi službeni zajednički nastup...

"Oduvijek mi je bio san nastupati zajedno sa svojim bratom, pogotovo na natjecanju kao što je ovo. Presretna sam što sam konačno dočekala ovaj dan", vidno je uzbuđena uoči dvoboja s Italijom zborila Dinara Safina, ženska polovica uspješne moskovske teniske obitelji.

Pravo je čudo kako su Dinara i Marat toliko dugo morali čekati na svoj prvi zajednički nastup. S obzirom na ishod ovog današnjeg, u sklopu prvog kola Grupe B Hopman Cupa, ne bi bilo iznenađenje ako nas obitelj Safin počasti i združenim nastupom u konkurenciji mješovitih parova nekog od nadolazećih Grand Slam turnira.

Istina, jedini meč u kojem su doslovno nastupili zajedno, a bili su to naravno parovi, "braco i seka" su izgubili, ali dogodilo se to u trenutku kad im ukupna pobjeda nikako nije mogla izmaknuti. U prvom meču dana Dinara je rezultatom 7:5, 6:3 nadvisila Flaviju Pennettu, da bi zatim Marat, uz malo više problema od svoje mlađe sestre, pronašao put do pobjede nad Simoneom Bolellijem. Nakon prvog seta parova izgledalo je kako Safinovi neće prepustiti ni utješnu pobjedu talijanskoj kombinaciji, no Pennetta i Bolelli uspjeli su dobiti drugi set, a potom i produženi tie-break za konačnih 2:1 Rusije.

Ovom pobjedom Zbornaja se priključila Francuskoj na vrhu poretka Grupe B, a s obzirom na kvalitetu ovih dviju reprezentacija, lako je moguće da će njihov međusobni susret, koji je na rasporedu u posljednjem kolu grupne faze natjecanja, dati i prvog sudionika finala ovogodišnjeg Hopman Cupa.

Tenis - Hopman Cup, Perth

Grupa B, prvo kolo:

Rusija - Italija 2:1

Safina - Pennetta 7:5, 6:3
Safin - Bolelli 7:6(5), 6:4
Safina/Safin - Pennetta/Bolelli 7:5, 4:6, 2:10 (produženi tie-break)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisDavis Cup/Fed Cup
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!