Zimski sportovi

Loš dan za hrvatske skijašice

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 05.01.2009.
Loš dan za hrvatske skijašice
Foto: Dejan Popek

Opširne izjave naših skijašica nakon slaloma sezone na Sljemenu...

Ana Jelušić: "Nisam se dobro osjećala od jutra. Znate ono, kada jednostavno imate feeling da neće biti dobro. Kada sam skijala kao da mi je mozak bio negdje drugdje. U svim sam ovosezonskim utrkama imala perioda na stazi kada sam stvarno dobro odvozila, no danas - ništa. Sve je bilo jako loše."

"Opet, i staza je pucala, vidljivost nije bila najbolja, ma zapravo, ništa mi danas nije išlo. Jednostavno nisam imala svoj dan. Naravno da nisam zadovoljna 16. mjestom, to je, kako bi rekli, srednja žalost. Malo mi smeta i što se utrka vozi u jutarnjem terminu, bila bih puno sretnija s noćnom utrkom, vjerujem da bi i rezultati tada bili osjetno bolji."

Anu je također, jako smetao kašalj, od kojeg je jedva uspijevala dati pokoju izjavu. "Možete vidjeti kako me kašalj muči, to nije jedinstvena pojava, ovo se događa konstantno. I ne samo sada, takve se stvari događaju i na samoj stazi, umjesto da razmišljam i koncentriram se na stazu ja moram svladavati kašalj. No, ne žalim se previše, bilo je i puno gorih situacija, uostalom, s tim se borim već godinama. Ne želim se s time ispričavati, već sam rekla zašto je vožnja bila takva kakva je bila i ovo mi ne smije biti opravdanje."

Nika Fleiss: "Nisam uopće razmišljala o postolju, htjela sam dobar rezultat ali od prve tri sam bila miljama daleko. U drugoj vožnji sam bolje skijala, no to nije bilo dovoljno da se osjetnije pomaknem na listi, da izborim neku bolju poziciju. S ovakvim plasmanima koji se vrte oko 20. mjesta nikako ne mogu biti zadovoljna. Puno mi više znači osmo mjesto iz prve vožnje Semmeringa, iako na kraju nisam osvojila bodove... Neka uostalom tako bude uvijek, da barem mogu odvoziti jednu odličnu vožnju, drugu mogu i odustati, ali ovako osvajati 10-15 bodova na svakoj tekmi nikako nije dobro."

"Ni meni ni Ani danas nije išlo, no borile smo se, obje smo imale nekoliko greškica, ja sam u jednom trenutku na vertikali gotovo izletjela sa staze... Što je tu je, nadam se i vjerujem da će bolje biti u Mariboru."

Tea Palić: "Pred sam me nastup uhvatila velika trema, no uspjela sam ju prevladati i nekako se koncentrirati na utrku. Staza je bila jako duga, dosta me iscrpila, no bilo je dobro. Sve u svemu, zadovoljna sam. Glavno da sam završila, ipak je to moja prva utrka u Svjetskom kupu i to pred domaćim navijačima", rekla je rođena Zagrepčanka koja je do odličnog 49. mjesta uspjela doskijati sa startnim brojem 74. i to u svom debiju u Svjetskom kupu.

Za razliku od nje, malo "iskusnije" Matea Ferk i Sofija Novoselić nisu uspjele završiti svoju vožnju. "Staza uopće nije bila loša, pogriješila sam jer sam zapela za jednu malu rupu i ostala na repovima skija. No, sama sam se izbacila, stazi ne mogu ništa predbaciti", objasnila je što se dogodilo za kraj Matea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!