Zimski sportovi

Raich kreće prvi, Ivica peti

Borna Rupnik • ponedjeljak, 05.01.2009.
Raich kreće prvi, Ivica peti
Foto: FaH

Drugo izdanje muškog slaloma na Sljemenu otvorit će Benjamin Raich. Ivica Kostelić startat će peti. Određivanje startnih pozicija na Jelačićevom trgu u Zagrebu već je po tradiciji privuklo mnoštvo ljudi...

Izvlačenje brojeva na glavnom zagrebačkom trgu ponovno je bilo centar skijaških događanja. Bez obzira na hladnoću, zainteresiranih za praćenje ovog događaja uživo bilo je poprilično. Prvo su ždrijebane pozicije od brojeva osam do 15, a kasnije su određeni skijaši koji će prvi krenuti u treći ovosezonski slalom.

Kuglice su odredile da će niz Crveni spust u utorak u 15:15 sati prvi krenuti Austrijanac Benjamin Raich. Slijedit će njegov sunarodnjak Reinfried Herbst, zatim Francuz Julien Lizeroux, te prošlogodišnji pobjednik Mario Matt. Početak druge vožnje na rasporedu je u 18:30 sati.

Ivica Kostelić krenut će peti. Na pozornici je izjavio ga ozljeda neće smetati: "Sve je u redu, bila je to samo kontuzija". Što se njegovih očekivanja od utrke tiče, Ivica je rekao: "Vidjet ćemo. Treba se prvo spustiti, a mislim da će sutra doći i još više ljudi". Vodeći slalomaš svijeta, Jean-Baptiste Grange nastupit će šesti, odmah iza drugoplasiranog Ivice.

Sljeme, muški slalom, startni poredak:
1. Benjamin Raich (AUT)
2. Reinfried Herbst (AUT)
3. Julien Lizeroux (FRA)
4. Mario Matt (AUT)
5. Ivica Kostelić (HRV)
6. Jean-Baptiste Grange (FRA)
7. Manfred Moelgg (ITA)
8. Jens Byggmark (ŠVE)
9. Mitja Dragšič (SLO)
10. Cristian Deville (ITA)
11. Ted Ligety (SAD)
12. Andre Myhrer (ŠVE)
13. Giorgio Rocca (ITA)
14. Felix Neureuther (NJE)
15. Marcel Hirscher (AUT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!